Prerezana pnevmatika

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Pozdrav
Na zunanjem robu gume sem našel vreznino 1,5cm dolgo in globoko 5mm. Narejena je bila nehote ne vem kdaj najbrž ob bočnem parkiranju ob kakem robniku. Guma je praktično nova spustila ni vozim pa se z vreznino že najverjetneje dlje časa.

Je treba menjat gumo je nevarnost da jo raznese?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.583
9.806
113
40
MB
in ti moreš to na forumu vprašat? use common sense ...
smirk-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
pri bočni poškodbi v 99% pride v poštev samo menjava, žal.

pred kratkim se mi je na lancerju zgodilo to, da sem povozil nek vijak oz ekivvalent, pnevmaitka je spustila, ampak na 18" je postala samo glasna, brez tresenja, da je z pnevmatiko nekaj narobe,sem opazil kako minuto kasneje ko sem bil že na AC in je zacelo avtomobil vlečt v desno. No, ustavil sem se na počivališču , menjal...smo gumo zaflikali, ampak je po notranjem boku bila cela bulasta, jo je preveč dobilo.... nimas kej samo menjava.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ma kolikor so meni povedal ,lahko reklamiraš gumo če se ti naredi bula na boku....dobiš novo.

Jaz bi menjal gumo....saj to je edina stvar s katero se avto drži ceste.Boljše dat 100€ za novo gumo kot 1000€ za popravit avto če te kam zabriše brez potrebe.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.117
1.058
113
Citat:

Ma kolikor so meni povedal ,lahko reklamiraš gumo če se ti naredi bula na boku....dobiš novo.
Ja, če nastane bula ob normalni uporabi gume.
Ampak vožnja po platišču s prazno gumo ni normalna uporaba.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.734
113
bula lahko nastane že če zapelješ na robnik... to so notranje poškodbe, tako da ne vem kako je s to menjavo pnevmatike...je pa dobro vedet ce je moznost.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:

pred kratkim se mi je na lancerju zgodilo to, da sem povozil nek vijak oz ekivvalent, pnevmaitka je spustila, ampak na 18" je postala samo glasna, brez tresenja, da je z pnevmatiko nekaj narobe,sem opazil kako minuto kasneje ko sem bil že na AC in je zacelo avtomobil vlečt v desno. No, ustavil sem se na počivališču , menjal...smo gumo zaflikali, ampak je po notranjem boku bila cela bulasta, jo je preveč dobilo.... nimas kej samo menjava.

Ni nujno. Če je prerezana samo guma, "armatura" pa je nepoškodovana, se da pnevmatiko popraviti. Sam sem imel tak primer, ko sem na pločniku (most) prerezal bok pnevmatike. Vulkanizer (Jenko, Virmaše) je pnevmatiko dobro pogledal in jo brez težav popravil. Z njo sem opravil še vsaj 20.000 km, preden sem menjal komplet.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:

Ni nujno. Če je prerezana samo guma, "armatura" pa je nepoškodovana, se da pnevmatiko popraviti. Sam sem imel tak primer, ko sem na pločniku (most) prerezal bok pnevmatike. Vulkanizer (Jenko, Virmaše) je pnevmatiko dobro pogledal in jo brez težav popravil. Z njo sem opravil še vsaj 20.000 km, preden sem menjal komplet.

aplauz.gif
To je to. So rekli zalit in je ok.
Je pa res da je šel danes zjutraj nepričakovano še feder.
Vse ostalo je OK. Avto ima 110000 tako da mu pripada.
Vem točno kje se je vse skupaj zgodilo a ko je počilo pač nisem pomislil, da bi lahko kaj bilo.
Avto se je vozil še 400km povsem normalno potem pa najprej odkrijem manjšo vreznino zjutraj pa me še preseneti počen feder.
Za nazaj klicat policijo pa zapisniki pa dokazovanje mislim da je nemogoče. Sploh ker bi teško dokazal, da se je zgodilo ravno tam.

Je pa 100000% Mrfi na delu.
Avto je 6 let delal brez ene napake. Pred dnevi sem ga prodal in jutri ga peljem novemu lastniku. No 24 ur pred predajo prva okvara v 6 letih. Avto se že popravlja na uradnem servisu in novi lastnik bo dobil izpraven avto. Ok jaz sem pač na zgubi
frown-1.gif

frown-1.gif

zigakom

Zelenc'
19. apr 2009
7
0
1
Tudi jaz ti svetujem, da ga pelješ k vulkanizerju in ti pogleda pa pove,če je treba menjat.Jaz bi to naredu!

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
no super dobro vedet, seveda ce gre za neko drazjo pnevamitiko jo je iz stroškovnega vidika, bolje popraviti, če le gre.. enkrat sem imel tudi prerezano 18ko obstrani, (nek kamen oster), tu ni slo, je bila 2 centimetrska zareza... iz tega sem sklepal

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik zigakom pravi:
Tudi jaz ti svetujem, da ga pelješ k vulkanizerju in ti pogleda pa pove,če je treba menjat.Jaz bi to naredu!
No to smo naredil in je rekel, da je samo za zalit. Nov lastnik ve potem pa kot želi.