Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
A) ja... jest ne vem, če bi si želel takega življenja. Sej za nas je to neki lepega, da se takole reši življenje - takoj sem za, da se max potrudi, da se perut ozdravi, sam v kletko ga dat je pa 2x kazen. Najprej bo mel perut zlomljeno cel lajf - mogoče tud to kej boli?, in drugo bo zaprt v kletki.... ptič, k ima v sebi nagonm, kljub zlomljeni peruti. no ja... sej vsak ima pač svojo logiko. Sej jest bi ga tud zelo težko pustil mačku, samo po drugi strani, naj pa narava naredi po svoje, al kva?
B) sicer pa narava itak dela po svoje - mi smo tko pobral že ene par ptičev k so se v okno zaletel. Dedc ni hotu jest, v enem tednu je blo konc. pa je imel seno okoli, pa svež futr, vse živo... pa ni hotu jest. aja, pa smo ga imeli v gajbi zaprtega. mogoče pa zarad tega ni hotu jest?
A) Kaj je zate nekaj lepega, kaj pa za ptiča, je hudičevo težko opredelit. Za ptiča je lepo masten črv, kar dvomim, da je lepo tudi zate in vice versa. Perut se bo v kletki sigurno zarasla, ker ptič ne bo s perutjo migal - kar bi počel, če bi bil zunaj. In če bi vedno nekaj migal, valda, da se mu ne bo zaraslo. Ergo, perut naj ima pri miru in se mu bo verjetno zarasla. Pri miru jo ima lahko samo, če ima mir, to pa je v kletki, kjer sovražniki do njega nimajo dostopa in se počuti varno in mu ni treba migat s krilom, ker bi se moral umikat sovražnikom. Ok?
B) Če se ptič zaleti v okn, kaj je oknova prva tarča? Verjetno kljun, ane? Ker je kljun najbolj naprej in najbližje oknu v primeru trka. (To je tko, kot bi se avion v šipo zaletu in bi pilot pol jamral, da mu radar ne dela). In kateri organ pri ptiču je za prehranjevanje najbolj potreben? Ne boš verjel: kljun. Taisti kljun, ki je najebal ob stiku s šipo. (to je tko, kot bi en tebe z lopato po zobeh. Pol pa jej, če morš). Tistemu ptiču kletka oz. gajbica ni bil nikakršen problem - problem mu je bil zlomljen oz poškodovan kljun. Zato ni jedel. Ti tudi ne bi, če bi ti en zobe ven zbou, je tako?
Upam, da sem bil zadosti jasen. Upam samo, da imam prav, ker ne nastopam z vidika ornitološkega poznavanja, temveč le z logičnega stališča.