Prenova kopalnice na ključ - Celje

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Zdravo,

Z boljšo polovico razmišljava o prenovi kopalnice ne ključ. Po internetu kroži veliko različnih informacij o izvajalcih.

Ima kdo kontakt, osebe ali firme, ki prenove kopalnic na ključ obvlada/obvladajo? Želja je imeti v 7 dneh kopalnico popolnoma prenovljeno.

Hvala

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
7 dni bo pomoje tezka zdaj v takem vremenu.
Odvisno tudi od velikosti kopalnice. Meni je moj na gorenjskem sicer naredil v 6 dneh ampak se je delalo od jutra pa do polnoci.

afna1972

Pripravnik
11. feb 2013
167
0
16
nekaj se je treba zavedati - če hočeš dobro izvedbo,potem je potreben tudi čas, sam se tudi ukvarjam z predelavami in keramiko, pa lahko zatrdim, da po 10 urah dnevno v četrtek ali petek vidim bolj malo.........zato dela se naj normalen delavnik cca10 ur, stranke pa naj ne pritiskajo na izvajalca, potem pa je jok in stok

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Boš tlake tudi ven metal? Menjal inštalacijo? Imaš ploščice že izbrane?-v veliki večini so po naročilu in čakaš tja do 2-3 tedne...sicer odvisno kaj si želiš, v bauhausu ipd. najdeš marsikaj tudi na zalogo samo vprašanje če ti bo všeč, boš dal geberit ali bo klasika kot verjetno do sedaj?. Enako je z ostalim kar še spada v kopalnico. Je pa tako, večina jih reklamira do kopalnice že v 10 dneh.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
V 7 dneh bolj tezko, vodo in odtoke ze hitro naredis vse drugo pa ne saj se morajo materiali ki jih das za estih in drugi materiali vsa kolko tolko posusiti.Res se ze dobijo tudi taki da so kao hitro suhi.Moje mislenje malo potrpeti pa jè vse v redu kot pa brzina pa trģanja in popravila.

pozdrav.gif

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
KSZ.

Hvala vsem. Ja menjal bi komplet vse, vodo/elektroinštalacije. Ploščice še niso zbrane...
frown-1.gif
Na kaj moram biti pozoren?

Za Gaberit je mišljen wc? Ta je ločen od kopalnice in tudi to bi prenavljal....

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Tako kot se danes slabo cunje posusijo se bo slabo estrih in lepilo susilo. Mogoce ce imas vec casa na voljo ni panike ko pa delas vse "na knap" se zna zavkeci zaradi susenja.
Imas majhno kopalnico nebi smel biti problem cevi imas vse v enem dnevu zamenjano. Ploscice en dan, fugiranje en dan, zidanje dan dva, en dan montaza pohistva... Da se uglavnem
wink-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik nepot pravi:
KSZ.

Hvala vsem. Ja menjal bi komplet vse, vodo/elektroinštalacije. Ploščice še niso zbrane...
frown-1.gif

predvsem da ti bo vodovodar menjal vse vodovodve cevi, vkljucno z ventilom ki zapre komplet kopalnico in wc, menjati vse odtocne cevi do vertikale, ce se ta ni v redu se to (ne vem ce si v bloku ) ce si to verjetno odpade, Stare ploscice komplet dol, strom komplet menjat
skratka nic stuklavanja vse novo da ne bos za leto zopet trgal kopalnice

pozdrav.gif

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik nepot pravi:
KSZ.

frown-1.gif

predvsem da ti bo vodovodar menjal vse vodovodve cevi, vkljucno z ventilom ki zapre komplet kopalnico in wc, menjati vse odtocne cevi do vertikale, ce se ta ni v redu se to (ne vem ce si v bloku ) ce si to verjetno odpade, Stare ploscice komplet dol, strom komplet menjat
skratka nic stuklavanja vse novo da ne bos za leto zopet trgal kopalnice

pozdrav.gif

Ja v bloku sem. In ja, se strinjam vse na novo in nič štukanja

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
še to ,če izvajale -sp- kupi material je manjši ddv

če kupi material izvajalec ti v slucajo kaksnega felerja na materialu mora to v svoji reziji popraviti in material sam reklamirati
drugace je pa ce sam kupujes material , davek je pa manjsi, delo plus material 8,5% mislim da je se tak davek

pozdrav.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Ogrevanje kopalnice? Lahko zapreš ogrevanje? Pa ne na ventilu na radiatorju ampak nekje prej.
Sicer boš moral cevi zamrzniti ali pa počakati na poletno praznjenje.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Jaz sem tudi pred kompletno prenovo kopalnice (voda, odtoki, tlaki, elektrika) pa je nekako po sedanjih informacijah najdražje delo pečarja.
V glavnem bo vse v lastni režiji le pečarja se pa ne grem učit na lastni kopalnici. Koliko je realna cena njihovega dela?. Na uro, meter ? ali spada lepilo in ostale drobnarije pod njegovo delo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Na meter pa ne samo m2. Poznajo tudi tekoči (bordure, vogalniki, letvice, silikoniranje....
Vsaj običajno. In ja dober keramičar ne bo poceni. Nekdo ki bo položil za zelje ribat pa zna biti nekaj ceneje, predvsem pa bo hitro prišel.
Cele dneve klečati ni prijetno....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ko sem jaz obnavljal kopalnico in WC, je najdražje delo bilo od vodovodarja (vse napeljave nove), keramičar je bil cenejši, pa ni bilo malo dela, ker imam velike ploščice ter raven tuš (brez bane). Obvezno je potrebno vse menjat, to ljudje pri obnovah pogosto ne mislijo dobro.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ko sem jaz obnavljal kopalnico in WC, je najdražje delo bilo od vodovodarja (vse napeljave nove), keramičar je bil cenejši, pa ni bilo malo dela, ker imam velike ploščice ter raven tuš (brez bane). Obvezno je potrebno vse menjat, to ljudje pri obnovah pogosto ne mislijo dobro.

ne vem če ti jaz nisem delal
confused-1.gif

pozdrav.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nisi, nisi taprava lokacija
smile-1.gif

Je pa bilo kar drago, vendar pa na kvaliteto nimam pripomb.