Prenosnik: zamenjava grafične kartice

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Hi.

Imam dve pa pol leti star prenosnik z ločeno grafično kartico. A je možno kje kupiti grafične kartice za prenosnike? Sem si po dolgem času naložil en grafično zahtevnejši program in bi zamenjal grafično če se te grafikulje sploh lahko kje dobi.

http://h10025.www1.hp.com/ewfr...08957&lang=

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.041
113
To je edino kar je, če imaš to možnost.

Preveri prvo temeljito.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.041
113
Boljša, kot bo grafična, boljše bo, a ne
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Res je.. Retorično vprašanje.

Ampak, glede na to, da imam neke težave s prenosnikom ( začel je pokati in razpadati - sedaj je še 5x huje...) sem v razmišljanju ali naj dam 200eur za novo grafično. Po eni strani dam raje še 400eur pa si kupim stacionarca or smth.
Čeprav konfiguracija samega laptopa vseeno ni tako slaba.. Ampak mi bo v kratkem razletel.
HP quality..
crazy1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.041
113
Tole je menda najbolj pogost pojav pri vseh firmah laptopov...

Odpri zadevo gor, ter pritegni šraufe, če še ni kaj počilo, bi moralo biti ok, za nekaj časa. Pač ti šraufi se losajo potem pa pride do pokanja plastike.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Ne vem če se da to tako enostavno rešiti problem. Namreč, poka na tistem mestu, kjer je tista reža za "priklenitev" prenosnika in ta se pod plastiko ne premika, zato pa pride do pokanja in lomljenja plastike. Kot če bi bilo preveč zašraufano, ne premalo. Plastika pa se premika glede na to kako premikaš zaslon, železno "jedro" oz. del pod plastiko pa je pri miru, se ne giblje s premiki ekrana, kot se je na začetku.
In zdaj mi po celotni levi strani laptopa gre plastika narazen. Je pri spodnjem delu za kakšen cm razlike že in se zmeraj bolj odpira proti vrhu... Drek vse skupaj. Še malo manjka pa bo prenosnik uporaben še samo kot stacionarec, če mi ta napaka prej ne zjebe ekrana (potem ostane samo še priklop na zunanji monitor).