Prenosnik za dijakinjo/dijaka?

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
V mislih sem imel nekja takega:

http://www.salecom.si/lenovo-ideapad/137-lenovo-ideapad-b560-i5-2nd-generation.html

Ali pa priporočate kaj manjšega npr 12,1 ekran in posledično manjšo težo pa recimo priklop zunanjega monitorja. Sploh ker bo mogla punca nositi vsak teden računalnik do dijaškega in nazaj po vlaku celotno zadevo.

Prosim, da napišete kaj ste vzeli za vašega dijaka/dijakinjo glede na to, da se bliža začetek šolskega leta.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Pred skoraj natančno dvema letoma je hčerka dobila to:
1008ha_1.jpg

za njene potrebe povsem zadošča. Uporablja brez zunanjega monitorja (pa ima možnost). Gor so bile narejene tudi vse projektne naloge (Word, PP...) - v večini pa teče internet, glasba, filmi (do 720p)...

Malo se povprašaj hčerko o njenih željah, vsekakor pa glej, da bo imel računalnik kakovostne zvočnike. Pri meni praktično vso glasbo posluša kar prek računalnika...

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Jaz bi bil raje za 12-13inč ter dodatni monitor. Imaš prenosljivost, daljšo avtonomijo, če rabiš doma večji ekran, pa prištekaš monitor.
Išči kaj z AMD E-350 procesorjem, če boš gledal za manjšimi napravami. Izogibaj se Atom.
Recimo Pri nas so cene žal navite

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Tale bo žal malo švoh. C-50 je prejšnja generacija AMDjev, ter je samo na 1GHz. Če bi vsaj dobil 1,4GHz model tega procesorja.
Recimo kaj takega
Ali pa kaj z Intel ULV procesorji.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Od teh dveh je po večini specifikacij boljši U160, ter imaš winse v kompletu.
Samo ima pa 13R večji zaslon, večji disk.
Odvisno kaj ti je bolj pomembno.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Malo hitrejši procesor, malo boljša grafična, večji ekran a žal ista resolucija, večji disk. ter optični pogon. Jasno ima manjšo avtonomijo kot U160.
Tole je že obična velikost prenosnika, ki ni več tako lahko prenosljiv.

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
A da ima Toshiba boljši procesor kot U160? A nima Toshiba I3 U160 pa I5 ali sem kaj spregledal..

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
moj nasvet HP obvoz , sploh pavilion izogni se naveliko če je le možno , do zdj sm mel hp pavilion , dell , acer , spet hp probook
od vseh sem mi je zdel najbols dell neuničliv , acer je tud ok bil , hp pavilion je bil jajca , hp pro book je mašina huda , edin ohišje je bol tk tk mal bol mocno primeš pa se ze cuje kk plastika švica
smile-1.gif

glede velikosti , tistih malih 13 pomoje tud brezveze ker je premalo , ob oknih fb , skype , muzika kak mozilla je ze 15"4 al 15"6 postane premalo.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:

glede velikosti , tistih malih 13 pomoje tud brezveze ker je premalo , ob oknih fb , skype , muzika kak mozilla je ze 15"4 al 15"6 postane premalo.
Kakor za koga. Jaz čisto lepo shajam z 11,6 inč prenosnikom. In glede na to, da ima 11,6 inč enako resolucijo, kot cenejši 15,4/15,6 imaš na vseh točno enako prostora za vse stvari. Na večjem ekranu se ti samo zdi, da imaš več prostora
grims-1.gif
ker so stvari večje

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
moj nasvet HP obvoz , sploh pavilion izogni se naveliko če je le možno , do zdj sm mel hp pavilion , dell , acer , spet hp probook
od vseh sem mi je zdel najbols dell neuničliv , acer je tud ok bil , hp pavilion je bil jajca , hp pro book je mašina huda , edin ohišje je bol tk tk mal bol mocno primeš pa se ze cuje kk plastika švica
smile-1.gif

Kar je več kot 13" ni primerno za pogosto prenašanje, še posebej z javnimi prevoznimi sredstvi.
Sam imam 11,6" (Acer 1810TZ z dodanim 80Gb SSD) in ga imam vedno s seboj, kar se prej s klasičnim 15" in 17" ni dogajalo. Res pa imam za delo v pisarni še zunanji monitor, dodatno tipkovnico in usb hub...

In kaj naj bi dijakinja na PC-u delala takega, da bi rabila velik ekran? Pri večjih prenosnikih ni drugega učinka kot krajše trajanje akumulatorja in prenašanje dodatne teže v obliki nepotrebnega DVD pogona. Za tiste redke primere, ko se optični pogon res potrebuje, se pa kupi nekaj z usb vmesnikom

Bi se pa tudi jaz HP-ju ognil, z Dellom imam kratko, a ne preveč dobro izkušjo. V tem cenovnem razredu bi gledal v smeri Lenovo, Asus, Acer..

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:

Kakor za koga. Jaz čisto lepo shajam z 11,6 inč prenosnikom. In glede na to, da ima 11,6 inč enako resolucijo, kot cenejši 15,4/15,6 imaš na vseh točno enako prostora za vse stvari. Na večjem ekranu se ti samo zdi, da imaš več prostora
grims-1.gif
ker so stvari večje

doma mam 24 pa je res top , cim grem na prenosnika sploh kako programiranje al pa kej al pa u fotoshopu je kr fajn da je cim vec. Ceprav tega zdj mam 17"4 al kok je pa je mal bols ko prejsn 15"4.