Prenosnik srednjega razreda, potrebujem nasvet

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
najraje 17"
dober procesor
ločena čimboljša grafika
dobra resolucija
Disk ali čimvečji hdd ali ssd (v idealnem primeru oboje)
kvalitetna izdelava in trpežnost
(sedaj imam že 5 let Fujitsu Siemensa in vem kaj pomeni Ne kvalitetna izdelava )
...
teža je nepomembna ampak vseeno mora biti prenosnik

Cena nekaj nad 1000 eur (max 1500 ampak to težko)

Katera mašina bi najbolj ustrezala zgornjim zahtevam (zavedam se da bo za ceno cca 1000 eur potreben kompromis)

LP

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
17" ni prenosnik, ampak prevoznik
smile-1.gif

Vsem tvojim zahtevam ustreza HP 8760w, ampak ne za 1500EUR.

Poglej tudi HP Envy 17", model LS570. Ta je kompromis.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
HP Pavilion
Pi7-720QM (1.6GHz),
17.3" HD+ BV LED,
4GB,
640GB,
DVDRW LS,
ATI Radeon HD5650 1024MB,
WIFI,
Bluetooth,
Webcam,
Finger Print,
Windows 7 Home Premium 64bit

820€

jabi

Zelenc'
20. feb 2012
29
0
1
jap matrika je čist zgrešena... če je blo dva čuka, so ga preplačali...

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Nekam veliko mi priporočate HPje, kaj nima ta znamka precej težav s kvaliteto (zgolj sprašujem, ker sam izkušenj s HP prenosniki nimam).

LP

jJack

Pripravnik
17. maj 2008
53
0
6
Niso več to kar so bili, vsaj do ProBook oz EliteBook serije. Te naj bi še nekako bile ok. Pavilion pa mislim da ima servis v tujini.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Zakaj naj bi imel servis v tujini?

Tako je bilo včasih, ko jih HP uradno pri nas ni prodajal, so pa bili na voljo pri iznajdljivih trgovcih, ki so kupovali od tujih dobaviteljev. Posledično tudi pooblaščeni HP serviserji niso podpirali garancijskih popravil, ker niso imeli delov, opreme, podpore...

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
Pavilione se pošilja na servis izključno preko klicnega centra ph ols.
Noben servis PB jih ne bo vzel. Eni še Compaq HP ne vijačijo.

Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Zakaj naj bi imel servis v tujini?

Tako je bilo včasih, ko jih HP uradno pri nas ni prodajal, so pa bili na voljo pri iznajdljivih trgovcih, ki so kupovali od tujih dobaviteljev. Posledično tudi pooblaščeni HP serviserji niso podpirali garancijskih popravil, ker niso imeli delov, opreme, podpore...

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Nekam veliko mi priporočate HPje, kaj nima ta znamka precej težav s kvaliteto (zgolj sprašujem, ker sam izkušenj s HP prenosniki nimam).

Nimaš izkušenj, pa vseeno sprašuješ neumnosti. Sam skrbim za malo floto HPjevih poslovnih računalnikov, pa ni težav z njimi. Tudi folku, ki mu svetujem, vedno rečem, da kupijo poslovno serijo, pa ni važno, od kere firme. Kar nekaj poslovnih prenosnikov Lenovo je v moji oskrbi, pa so tudi OK.

In še glede vprašanja: namesto neumosti bi lahko napisal: "Kako je z zanesljivostjo HPjev", pa bi dobil isto informacijo. Tako si pa napisal šrot... in pokasiral mene
evil.gif

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Če imaš slab dan pojdi na sonce in ne sitnari
smile-1.gif
.

Imam pa že novo vprašanje (v nabavi sta dva prenosnika).

Zanima me najboljši nakup prenosnika za domačo uporabo do max 500 eur. Zadeva se bo uporabljala kar nekaj let (če ne crkne seveda
smile-1.gif
)

Ostalo:
- zaslon naj ne bi bil manjši od 15"
- prenosnik naj bi bil sposoben poganjati Photoshop (domača uporaba)
- ločena grafika
- dovolj spomina
- sama teža je precej nepomembna

- možnost vgradnje ssd a to ni pogoj(to je zgolj moja želja, ker bodoča uporabnica niti ne ve kaj je to SSD ).

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik elrado pravi:
(sedaj imam že 5 let Fujitsu Siemensa in vem kaj pomeni Ne kvalitetna izdelava )

tuki se pa tud jst strinjam. težko človek kupi večji sekret kot je Fujitsu Amilo pro. na kratko: polnilec večji od laptopa, ekan zbledel po 2 letih, zvočna pri preklopu šteka, gumb za touchpad poka k pr norcih, vgrajeni zvočniki čist v pi..., garancija 1 leto.. in ta laptop je stal 1100€.
bonk.gif
tazadnjič so me tkole nategnil.

fujitsu simens =
uf-1.gif

lp

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Citat:
Uporabnik elrado pravi:

tuki se pa tud jst strinjam. težko človek kupi večji sekret kot je Fujitsu Amilo pro. na kratko: polnilec večji od laptopa ne verjamem
smile-1.gif
tazadnjič so me tkole nategnil. sam si se, ne obtožuj drugih

fujitsu simens =
uf-1.gif

lp