Prenosnik se zbudi sam od sebe

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Imam asus k55v in windows 8.1.

Ko dam računalnik v sleep mode, se mi čez nekaj časa samodejno prižge in če ni priključen v omrežje se baterija izprazni do konca. Kako izključiti to zbujanje?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lahko je Wake on LAN, včasih se mrežni 'zmeša' in zbudi računalnik. To izklopiš v BIOS-u (za vse večne čase) ali v nastavitvah mrežne kartice v Windowsih (ob kaki posodobitvi lahko nastavitev izgine).

Lahko je tudi, da miška ali tipkovnica pošljeta kak signal računalniku, da se zbudi (če lahko računalnik zbudiš s katerokoli tipko ali z miško je to verjetno to). Tukaj imaš kako to izklopit (pod točko 2.): http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/windows/3433604/how-prevent-your-pc-from-waking-up-in-sleep-mode/

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri vseh treh - mrežni, tipkovnici in miški?

V linku, ki sem ga dal, imaš tudi navodila kako preverit kaj je nazadnje zbudilo računalnik.

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Ja pri vseh.

powercfg -lastwake pa mi ne napiše kateri proces je povzročil wakeup. Če pa ga zbudim sam, pa mi napiše da je button povzročil wakeup.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vklop lahko povzročijo tudi motnje v električnem omrežju, ampak če se tebi tudi na bateriji vklopi, to ni to.

Potem je lahko tudi težava v BIOS-u in ga je treba nadgradit na novega. Še celo CMOS baterija lahko povzroča težave (ampak spet verjetno ne pri tebi, če je prenosnik nov).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Poglej v Event Viewer. Meni je Media Center zbujal računalnik sredi noči, ker je neke podatke o TV kanalih posodabljal
bonk.gif

hoomzi

Pripravnik
5. jul 2013
59
0
6
nevem če bo tebi to kaj pomagalo ampak ko se je pri meni PC sam vklapljal in izklapljal je bilo krivo stikalo, kjer je nastajal nek stik, ampak glede na to da se tebi to dogaja samo v sleep mode-u verjetno to nima kakšne posebne veze

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
V levem stolpcu izbereš Custom Views in bi moral imeti Administrative Events. Tam pa potem pogledaš vse zapise v času samodejnega vklopa.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Poglej če je to scheduled task in mu nastavi da naj ne zaganja če računalnik ni vklopljen.

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Mislim, da je problem odpravljen. Do danes se še ni prižgal sam od sebe. Hvala za pomoč.