jaz sem si nabavila laptopa, ki ima notri SSD. Sem se v trgovini malo igrala in se mi je zadeva neizmerno hitra zdela. Zdaj si bom enega 120gb nabavila za desktopa. Mislim, sem večino časa razmišljala kot Commodore. Desktop je dovolj hiter, res me ni nikdar živčno naredil, da bi kako stvar prav dolgo odpiral, ne glede na to koliko programov je bilo že odprtih. Ker ni najnovejši sem šla malo pogledat benchmarke za sistem, ki ga imam na laptopu (procesor, grafična) in je moj desktop primerljiv, razlika v hitrosti pa da ne moreš verjet, grem v nabavo SSD za desktopa, trenutni 640GB HDD pa bo potem cel za podatke. MIslim, ponavadi, ko pride do računalnikov, vsi razglabljajo o par pikah na kakih benchmarkih, pa o tem in onem in samo najboljše je dovolj dobro, govorijo o nekih blaznih razlikah v hitrosti, ko na polno računalnik obremenijo ipd, dejstvo pa je da povprečen uporabnik teh razlik nikdar ne občuti (iskreno povedano, najbrž tudi tisti geeki ne, če ne bi benchmark tako rekel), ampak kar se pa SSD vs HDD tiče - kot je rekel bigMIKE in mu verjamem - par let star mulc opazi razliko.
@Commodore
procesor je redko ozko grlo, sem zamenjala v svojem netbooku z atomom 1gb RAMa z 2GB. Razlika? Je, malo ja (glej prešnji odstavek). Ram je dokaj poceni, lahko sem upgradala, pa sem in sem mogoče profitirala ravno toliko kot sem notri vložila. Bore malo, ampak nekaj malega pa že. Torej verjamem, da tudi RAM ni tisto pravo ozko grlo. Sigurno se splača, glede na denar, ki ga hočejo za 2GB rama, ampak verjamem da bi ravno disk naredil tisto največjo razliko. Govorimo seveda o povprečni rabi, malo neta, malo brskanja po datotekah, kako sliko sem in tja prenesti, kaj napisati. Drugo ozko grlo je sigurno grafična.