Prenosnik - OS se ne dvigne

tequila

Pripravnik
30. sep 2007
35
0
6
45
Obala
Obišči stran
Pozdravljeni.
Imam težavo s prenosnikom namreč OS se ne dvigne.
Pride do okna, kjer ti ponudi safe mode, normaletn zagon, ipd vendar karkoli izberem se takoj zatem zruši.
Kot da bi mi hotel pokazati "blue screen" a se v tisočinki zruši. S pauzo ga ne ulovim.

Najprej sem poizkušal z Windows repair (instal. CD) a mi te možnosti sploh ne ponudi, ker hoče najprej formatirati disk.
Ne prvi win repair, hotel sem tistega drugega.

Kaj lahko naredim? Kako bi vsaj do diska prišel?

Zdaj sem opazil tudi, da je na dotik strašno topel oz. kar peče. Možno da kaj crkuje?
In zdaj se zruši sploh preden pridem do WIN setup (instal. CD).

Kakšen nasvet? Namig?
Sovražim prenosnike!
uf-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če imaš (verjetno) gor kake važne podatke bi ti svetoval, da najprej spraviš vse skupaj nekam na varno. Ali preko linux live cd-ja, ali pa disk ven, v zunanje ohišje, pa copy/paste nekam.

To se ti je zgodilo čez noč ali je že prej kaj sral? Kaj si počel preden se je to nardilo,...

tequila

Pripravnik
30. sep 2007
35
0
6
45
Obala
Obišči stran
Ni moj. Je pri meni samo na servisu oz. diagnozi. Ma s prenosniki se ne razumem preveč oz. še nikoli ga nisem odpiral.
Baje da je padel na tla. Pol teden, deset dni delal BP in zdaj praktično čez noč.

Skrbi me pa to, da peče kot hudič in se nekam hitro zruši tudi z install CDjem. Nekaj podobnega se je dogajalo na sestrinem prenosniku preden je šla matična...

Morem probat še s Spinrite disk preverit, če bo zneslo... 1x zvečer...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Padel po tleh ja... pa po možnosti prižgan?

Na G-force je najbolj občutljiv disk, še zlasti prižgan. Res da načeloma če ga udariš, da crkne takoj.
Če je vroč, dela ventilator? Je vroč na tistem delu, kjer je disk (največji pokrovček ponavadi)... če ja, je verjetno šel papa

tequila

Pripravnik
30. sep 2007
35
0
6
45
Obala
Obišči stran
Ventilator se neki mantra...
Kje je vroč pa prilagam sliko. Območje (1) je zelo vroče, območje (2) malo manj. Ostalo je hladno.
Tipka za ga prižgat je tudi vrela...
Je pa baterija že dolgo časa fuč, tako da dela le pod napetostjo.
547306-111.JPG

Priponke

• 547306-111.JPG
    547306-111.JPG
    39,1 KB · Ogledi: 192