Prenosnik <-> Router ... težava

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Prenosnik:
Toshiba M70
Intelova 2200B/G mrežna
WinXP

Router:
WRT120N
WPA2/AES

Na kratko - prenosnik lepo najde omrežje, ponudi vpis gesla, potem pa se pojavi okno "connecting to wireless network". To kakšno minuto melje, potem pa javi, da povezava ni uspela. Ikona v taskbaru ostane tist prečrtan zaslonček.

Moj checklist do sedaj:

- vklopiti WIFI kartico na prenosniku - CHECK
- preizkusiti router z drugim prenosnikom - CHECK
- resetirati router na tovarniške nastavitve - CHECK
- nadgraditi driverje za mrežno na prenosniku - CHECK
- poizkusiti povsem odpreti omrežje (nobene zaščite, open SSID) - CHECK
- odstraniti brezžično kartico v device managerju in jo ponovno inštalirati - CHECK
- nastaviti WIFI kartico na b standard, namesto g-ja - CHECK
- ročno vnesti SSID, nastavitve kriptiranja in geslo - CHECK
- desetkrat resetirati prenosnik in upati na lepše čase - CHECK

HW je očitno ok, ker lepo najde omrežja (tudi sosedova). Windowsi so as fresh as they come. Včeraj sveže inštalirani. Prav nimam več idej
confused-1.gif
in ne vidim druge rešitve, kot da pošljem vse skupaj nekam in si omislim USB brezžično mrežno kartico.

Anyone? Please!...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.926
6.977
113
torej si preprilčan, da je kriv HW v laptopu in bi si zato nabavil USB stick? lahko da je fuč ruter. laptop več nima garancije, al pa ruter?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Intel mrežka je. Tudi 2100 ima enake probleme, pa kaka novejša občasno tudi. Na nekatere AP se noče povezat pa konec (različnih proizvajalcev osebno sem imel težave tudi z Linksys, D-Link, Level One...). V Linuxu bi recimo videl, da se firmware na kartici resetira.

Jaz sem v ta namen imel s seboj vedno še CardBus kartico z Atheros čipom.
tongue-1.gif
Pravzaprav jo imam še vedno, čeprav imam zdaj Intelovo 3945ABG.

Če se pa v notebooku da zamenjat kartico, toliko bolje.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tako nekako... enostavno ne vidim druge opcije.

Čeprav po drugi strani - prenosnik "vidi" routerje, kar pomeni, da tudi HW ne more biti (čisto) fuč. Po mojem je nekaj z Windowsi, driverji ali nekje vmes.

Laptop je star 4 leta. Router 1 dan.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Torej je tvoj nasvet enak mojemu zaključku? Pošlji mrežko nekam in kupi novo (bodisi USB, bodisi PCMCIA, bodisi Express Card).

pipo

Majstr
19. mar 2008
930
441
63
dhcp je vklopljen ?

preden se v stroške vržeš poizkusi še tole:

na mrežni nastavi nek ip, kateri bo v drugem subnetu kot ip ki ti ga dodeli router. Wireless pusti na auto ip. Za ziher še onemogoči mrežno.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

DHCP je vklopljen. Mrežna je izklopljena (sem poizkusil tudi spremeniti IP). No go...

19. jul 2007
2.838
1.562
113
Intelova 2200B/G mrežna

Ko sem jaz na IBM-u posodabljal gonilnike z gonilniki z IBM-ove strani ni pomagalo, ko sem posodabljal gonilnike z Intelove strani pa je pomagalo.

Če je to kaj v korist ?

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Pri meni je pomagala sveža inštalacija winsev, ampak praviš, da so novi. Btw. je laptop kdaj delal s tvojim APjem ali nikoli?

Jaz bi prej še trmasto nadgradil SW na APju na zadnjo verzijo, potem pa probaj čimveč driverjev za tvojo WLAN mrežno, če kateri dela (ni treba, da so vsi HPjevi, če imaš HPjev laptop itd.)...

Wireless mrežno se seveda da tudi zamenjati, 99% je formata miniPCi-express, Atherosova (ki je 1A) je na ebayju 20 EUR (že pred naročilom poišči driverje za winse kje na netu, da ne boš potem ostal, khm, s spuščenimi hlačami... Razdiranje laptopa je za nekoga, ki je v življenju že odvil več kot 5 šraufov v enem dnevu enostavna stvar (navodila dobiš na proizvajalčevi strani na netu), rabiš pa kvalitetne izvijače (drugače boš vse glave vijakov fental)...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

AP nadgrajen, zdej se ukvarjam z driverji...

Saj bi lahko odprl prenosnik... samo za 20 EUR se ne splača. Raje kupim USB dogle pa je.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.926
6.977
113
Mogoče še lahko probaš z Win7, vsaj toliko, da vidiš če bi tam delalo...XP je res dober, a je vseeno že skoraj 10 let star in morda je lahko to krivo...

drugače pa žal express card, saj ne štrli toliko ven
wink-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Malo berem, da Toshiba sploh ni izdala driverjev za Win7. Tako da ne vem, če se mi ljubi probavat srečo...
smirk-1.gif

Hvala vsem za ideje! Malo bom še poizkušal, potem grem pa po USB dongle.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.926
6.977
113
Saj..toshiba jih ne rabi, dovolj je, če jih intel...Sony tudi še nič ni dal ven, pa mi dela prenosnik že par mesecev z win7
wink-1.gif

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Tud jaz imam problem z isto kartico! Laptop je pa Dell D510. Po prebranem na internetu sem se odločil, da kartico zamenjam, ker očitno je težava v sami kartici.
Probal sem tudi s starejšimi drajverji (v.8.1.1) kar je pri nekaterih pomagalo, ampak meni še vedno ne dela.

Skratka problem je v Intelovi 2200bg kartici. Sej če malo pogledaš po bolhi, se jih prodaja malo morje, le zakaj?!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Hvala vsem še enkrat za ideje in pomoč!

Sodeč po temle zadnjem sporočilu je res očitno kriv HW.

141202.jpg
je že doma. 15 evrov. Dela bp.