Prenosnik -kateri?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Sestra se je na hitro spomnila, da bi kupila sinu prenosnika, ker je pristal v bolnici, zdaj me pa fehta da poiščem en laptop zanj do 600€, raje manj.

Skratka, kaj je zdaj ok, na kaj naj pazim?
Naj povem da bo nečak to uporabljal po večini za internet, filme, sigurno bo tudi kakšen špil zaigral - samo to je že po defaultu logično da vse ne bo lepo laufalo zaradi grafike.

Lani sem za kolegico poiskal Lenovo prenosnika in je zelo zadovoljna, prav tako dobro deluje. Tako da me malo vleče k Lenovo. Mogoče še kakšna druga firma, ki jo priporočate in je zanesljiva, česa naj se izogibam?

Kaj mi pripročate?

Gledal sem že tale LENOVO Value Line G530 T6500 samo ne vem koliko je to kaj star model, prav tako nikjer ne piše kakšen izhod iz grafike ima in ali ima LED display.

V Celovškem Metroju bi za 400€ neto dobil Toshiba L500 (na prvi strani) .

Vsaka pomoč bo zelo dobrodošla. Hvala
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nekaj imaš napisano že tukaj: https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/805556/an/0/page/0#805556

Jaz sem na 4500MHD grafični lahko igral igre do nekje 2006. Za filme je 16:9 super.

Kakšen izhod pa potrebuje(š)?

Ta ima recimo Radeon 4570, s katerim bi morale tudi nove igre delat (ne seveda na max): http://www.in-sert.si/product_info.php?cPath=73&products_id=3813

Edit: Tisti v Metroju je enak, če ga lahko dobiš brez davka - go for it. Edino šumnikov ne bo, ampak če je mlad pubec mu to verjetno ne bo delalo težav.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Če boš kupil Toshibo, se da zamenjati tipkovnico s slovensko za 54€, garancijo pa lahko brez problema z računom uveljavljaš tudi pri nas.
wink-1.gif
Poleg tega imaš pa še no matter what garancijo (karkoli se nenamirno zgodi s prenosnikom ti ga brezplačno popravijo / zamenjajo).

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Velja 1 leto od datuma nakupa, zajema pa:
- Možnost vračila računalnika v 14 dneh od nakupa
- Če je računalnik kakorkoli nenamirno poškodovan (npr. da ti pade na tla, nanj pade luč, itd....) imaš brezplačno popravilo, oziroma zamenjavo z novim
- Če izgubiš v roku 1 leta zaposlitev in si vsaj 3 mesece brez, dobiš povrnjeno kupnino
- Če ti ga ukradejo dobiš novega, oziroma povrnjeno kupnino

Vvsaj pri nas so pri vsakem Toshibinem laptopu taki pogoji, če je kupljen v Avstriji pa najbrž velja enako, sevede če je "no matter what" garancija.

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Hvala za posredovane informacije. Glede na tvoje navedbe, gre v bistvu za neko podobno zadevo kot jo imata Merkur in BigBang - se zgodi.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Tako je.
Pri no matter what ti ni treba nič plačati, oziroma doplačati, slabost je pa ta, da jo lahko uveljaviš samo enkrat.

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.268
113
avstrija seveda nima no matter whata zato ti pravim da ne klobasaj oz se ne obnašaj tako kot tvoji sodelavci ki najprej zinejo preden pomislijo

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
da ne odpiram nove teme, si bom kar tole sposodil....

prenosnik bi bil več ali manj stacioniran, uporabljal bi ga za internet pa sem in tja kak film na kakšnem potovanju....
vzel bi nekaj za okrog 1000€...razmišljam med:

SONY VAIO VGN-FW51JF/H
VAIO VGN-AW41JF/H
TOSHIBA L550-11C
Acer Aspire AS8730G-754G50MN
HP Pavilion Dv7-2250em

dodatno vprašanje j epa še, kas si mislite o FULL HD resoluciji...je bolje vzet 16" z FULL HD al zgornje 17?...
primer 16" : VAIO VGN-FW51JFH

hvala
cheer.gif

P.S.a mislite da bojo kej padle cene zdej decembra, alpa kake dobre akcije v kakem od velikih centrov?
cool-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
kaj to pomeni, da bojo padle cene telim duotom, al da raj počakam in vzamem i7?....

kar se tiče telih 1000€...takšno je pač stanje pri nas....
bonk.gif