Prenosnik izgublja brezžično povezavo

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Danes sem si kupil prenosnik čez 1000 eur, sem mislil, da bo delalo vse tip top ...

Prvo, ko usposobim windows, mi že teži, da ne najde povezave. Povezava vedno začne komaj delat, če grem pod funkcijo, odpravljanje napak, nato pa vedno izgubi povezavo, ko nekaj delam takega .. na primer, da uporabljam kak program, ki zahteva internet, in če grem na Windows Update, takrat tudi izgubi povezavo na sredini prenosa ... včasih je pa zmanjka kar tak, samo od sebe.

Breznaslova.jpg

Breznaslova1.jpg

Breznaslova2.jpg

Mogoče kdo po teh slikah sklepa kam bi mogel iti v nastavitve in kaj soremeniti?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če si ga danes kupil, ga tudi danes (OK, jutri) lepo vrni.

Pred tem lahko še kje na drugi brezžični mreži probaš. (mogoče tvoja mreža nagaja. A to imaš še kaki druge PC-je? Tisti delajo OK?)

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Meni identično HP 8570 W nagaja, še 1 dan probam sicer gre nazaj.... mreža se sama izklaplja seveda samo wifi, kabel deluje........

.......javi če kaj ugotoviš...morda napiši wifi vmesnik, me zanima če je isti, a OS je pa W7 64 bit ???

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Na enem starejšem prenosniku, ki ga ma moja, dela vse normalno ... nikoli ne izgubi povezave.

Zaj sem opazil, da povezava normalno dela oz. da več ne izgublja povezave kar tak ... Zaj jo izgubi, če na primer, spremenim porabo baterije, nadgradnje in programi.

Sem si naložil AutoCADe gor, pa ko je začelo zahtevati za potrdilo o licenci preko interneta, pa mi je vrglo s povezave, sem se povezal nazaj, pa je normalno potrdilo spet ...

Misliš, da ni nobene nastavitve v sistemu? Ker mislim, da nekaj more biti narobe nastavljeno ... Problem je tudi takrat, ko prižgem oz. ponovno zaženem računalnik ... takrat tudi ni povezave, rešim jo samo tako, kakor sem priložil v slikah.

Matofil ... Takega mam jaz ... ASUS K93S - http://www.computerblog.ro/wp-content/uploads/2011/10/Asus-K93S.jpg

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Pa so gonilniki za upravljanje z računalnikom naloženi? Kako pa ima rešen vklop mrežne, preko bližnjice na tipkovnici ali ima svojo tipko?

Prenosniki imajo namreč ponavadi fizično stikalo ali pa naložen poseben program, ki upravlja bližnjice na tipkovnici (poleg mreže še glasnost, svetlost zaslona, play/pause itd...). Če ta softwer ni naložen računalnik ne zna vklopiti mrežne dokler ga ne "poforsiraš" z odpravljalnikom napak v windowsih.

Enkrat sem imel ravno z enimi hp-ji precej težav s tem (windowsi so bili naknadno naloženi in ni bilo gor vseh spremnih programov. Če namreč po tem postopku začne delat napaka skoraj gotovo ni v strojni opremi.

Edit: power save zna tudi zafrkavati ja. A se enako dogaja če je računalnik priključen na napajanje? Takrat gre ponavadi potem v način ko je vse vklopljeno in če je to bi moralo delati.

Nazadnje urejeno:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Asus K93SM takšnega imamo novega. W7 so bili prednaloženi. Najprej onemogočili nepotrebne programe, katere je Asus gor obesil. Trend micro trial stalno gnjavi, registracija za Asus garancijo, registracija za PDF bralni program....
Onemogoči tudi Intelov monitor v desnem kotu zgoraj, ker samo porablja čas procesorja in je brez veze. .
WIFI ti prekine, v kolikor ti gre abak v power savig modus. Takrat ugasne WIFI in ga moraš ročno aktivirati.
Možne so motnje signala zaradi bližine radiatorja centralne, elektro omarice, namizne florescentne svetilke, etc...
Vse našteto je okrog in nam ne prekinja. Ti vseeno preveri.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Ne vem keri model je pravi ... Na eni nalepki piše, da je "Model: K93S" na isti nalepki nižje pa piše "MB Ver.: K93SM"

Sem si odstranil zdaj te programe, trenutno pa še res nisem izgubil povezave. Potem je mogoče res, da je oni Intelov monitor nonstop jemal povezavo? Zdaj dela tako kot treba.

Mam pa še eno vprašanje ... Na internetu sem enkrat izsledil, da je nekdo nekomu ukradel računalnik, ta pa ga je potem izsledil, ker ga je kamera posnela in ne vem kaj še vse, ko oni niti ni vedel za to, ko je uporabljal računalnik. Za kakšen program gre to približno, če je naročniški, koliko bi približno stalo?

Edit:
http://www.zurnal24.si/american-sam-izsledil-ukradeni-racunalnik-clanek-164630

Vem pa za drugo novico, ki sem jo prej omenil, da je lopova slikal na daljavo preko kamere, ko je ta uporabljal računalnik.

Nazadnje urejeno:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Intelov monitor verjetno ni bil kriv za padanje WIFI povezave. Odvečne programe odinstaliraš, ostalim samo onemogočiš zagon v "msconfig". Pozneje ko potrebuješ odkljukaš nazaj.
Abak je K93S seija .Zadnja črka za s-jem pomeni verzijo hardverja. Prejšnja ja bila "V "( proc 2500, grafa 530M). Črka M je za novejši proc in grafo 630M.
Kamere še nisem aktiviral. Za uporabo bi bil najboljši kakšen Skype, ali podobno. Za tvojo potrebo snemanja bi potreboval drugačno programje. Mogoče guruji na Alterju že uporabljajo kaj podobnega
sprasujem se.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Kamero sem aktiviral z gumbom polek levega Ctrl-ja kjer piše v modrem Fn, pa sem to držal in pritisnil črko V, kakor tudi kaže na sliki ...

Ampak si mislim, da bi za tak denar mogla kamera biti v HD, glede na to, da ma moja prenosnika za 500 evrov, pa je kamera boljše kvalitete od moje ...

No, ne vem, kaj je zdaj narobe, ampak vem da mi zdaj več nič ne teži ... oni antivirus v demo različici sem odstranil s prenosnika, pa si gor naložil licenčni nod32, ostalo pa sem deaktiviral ob startu windowsa. dela vse ok.

Mam še eno vprašanje .. mam tudi intelov procesor v namiznem računalniku, kako to, da tam nimam nobenih Intelovih aplikacij, na prenosniku pa so?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Intel zadeve niso za procesor, ampak verjetno za SATA krmilnik (ali grafiko). Odpri, pa boš verjetno videl.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Prenosnik ima dve grafi. V procesorju je integrirana in ta ima še intelove gonilnike. Potem je turbo boost, kontroler za SATa, za USB3, dotikalno ploščico, upravljanje z baterijo... in podobno. To rajši pusti pri miru.
Ne vem kakšno rezolucijo ima kamera, zato je zaslon HD
zmaga.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Razlog je v neki nekompatribilnosti med dvema programoma za WIFI, vsaj pri meni oziroma medsebojno sta v napaki..... no se je samo upgredalo in sedaj dela, vklopi avtomstske posodobitve, jutri pripnem opis problema tehnično.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Še tehničen opis napake : Driver version does not support Intel® PROSet/Wireless WiFi Software version 15.1.1.0.