Prenosnik in ureditev doma stacionarne postaje

mizerere

Pripravnik
12. sep 2007
57
0
6
blog.unikati.eu
Ok potrebujem vaše nasvete in izkušnje.

Potreba po prenosniku je prevelika zato sem se odločil zamenjat stacionarno boxo za laptopa enga malboljšga HP ja.

Sedaj bi rad uredil doma stacionarno postajališče, da ne bom vsakič drkov monitorja pa čez 2 mesca zjebou PinE na DVI kablu
smile-1.gif

Za domačo postajo potrebujem:

- PORT deck za Hp ja
- 7 kanalno usb zvočno internal
- lcd 22
- tipkovnco miš

Še kaj ?

Oz. se mi splača vzet brezzžično mš pa tipkovnco, da se bo tud fino nosla u ruzzaku sabo po svetu z laptopičam.

1. Oz. kaj je alternativa DECK-u oz. kaj mate vi doma.

2. Za računalnikom delam A LOT OF sepravi kako se obneseta 2 monitorja 22 ? ali je 1 zadosti ? kakšne so vaše izkušnje ?

3. Bi fuknli visto gor al preizkušene last edition XP ? Nekak mi vista še ne diši preveč.

Thx za ideje in odgovore in kaj bi mogoče vi drugače nabavli, če bi vi kupovali

cheer.gif

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Ah to si spet sprožil vprašanja na katera ne boš dobil konkretnega odgovora.
1. Skurcali te bojo ker si izbral HP
2. Vprašanje glede Viste je zmeraj jabolko spora

Jaz imam HP Compaq 8510p, sedaj gledam, da bi si kupil dock station (EN488AA) pa ni nič kaj poceni tko da bom verjetno kar na enaa naročil za titih 110 € (na ebay-u se prodajajo po 150€
13.gif
)

Mam pa gor Visto Biznis x64 pa mi je do zdej delovalo vse kar sem rabil brez problemov, uporabljam pa računalnik non stop (se prav od takrat ko ustnam pa do takrat ko grem spat). V LJ (kjer živim med tednom) imam še 1 19" LCD + zunanjo tipkovnico, ki treuntno še pridno priklaplam, bo pa upam kmal dock station (kot sem zgoraj že omenil).
Drugače pa uporablam kar tipkovnico od prenosnika in ne videm smisla, da bi s sabo nosil to.
Miško imam Logitech VX Nano, ki jo pa imam vedno s sabo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
- zakaj rabiš posebej zvočno kartico?
- če boš imel 2 monitorja, potem boš verjetno delal z zaprtim laptopom, tak da rabiš tipkovnico. Zraven pa je res ni treba nosit - sam imam laptope že leta in se tipka čisto v redu. Drugače pa mislim, da je dovolj en 22'' ekran, razen če potrebuješ dva za kako grafično oblikovanje.
- glede na to, da boš imel laptop na mizi ne rabiš brezžične miške, vsaj mene ne moti kabel.
- glede OS pa sam veš, katere programe boš uporabljal in kateri delujejo dobro z Visto in kateri ne.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Me je SP prehitel s skoraj identičnimi odgovori, kot bi ti jih dal jaz.
Zaradi narave dela imam v službi laptop HP Compac Nx7010, ki je, ko sem v pisarni, priključen na port replikator (oz. docking station). Seveda takrat uporabljam zunanjo tipkovnico in miško, ter LCD monitor. Kadar nosim laptop s seboj imam v kufru tudi dodatno miško, ki jo uporabljam, kadar imam kaj več dela, drugače je tista ploščica na prenosniku ok, ko se jo navadiš. Tipkovnice ne nosim s seboj nikoli, še tipkovnica v pisarni je ultra slim, tako da je delo z njo precej podobno tisti na prenosniku.
Sam bi sicer z veseljem imel na mašini Visto, ker do sedaj nisem še imel kakšnih konkretnih izkušenj z njo, vendar imamo trenutno še company policy, da ne smemo uporabljati Viste (na kar se bom nesramno požvižgal, če dobim novo mašino z Visto
smile-1.gif
)
Kar se monitorjev tiče, je odvisno kakšno naravo dela imaš. Če delaš veliko grafike ali web oblikovanja, potem sta dva monitorja fino, če pa ne, je en monitor zadosten, dva sta pa slatkiš
smile-1.gif

Pa ponavljam vprašanje SPja - zakaj rabiš dodatno zvočno? Se ukvarjaš z glasbo?

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
901
91
28
select 1 from dual;
Sem pred približno isto dilemo.

V službi uporabljam 2 monitorja 15" od laptopa + 17" eksterni LCD. Najbolj mi postavitev koristi da si dam na manjši monitor help file, oz rezultate, ki jih trenutno uporabljam, vendar roko na srce to ni tako pogosto in bi lahko brez problema preživel brez (sem imel prej kišto, pa sem dobil laptop, tako da sem obdržal monitor). Uporabljam tudi zunanjo tipkovnico, ker se nikoli nisem mogel sproprijateljiti z držo rok pri notebooku (verjetno imam jaz kake čudne perference) in pa seveda miš.

Za doma pa sem se nekako odločal za HP 87xx serijo se pravi 17" notebook, vendar sedaj vedno bolj razmišljam o 15,4 notebooku + 22" LCD in zunanja miš in tipkovnica (to bom prenesel iz starega računalnika (Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000)). O port replikatorju pa še razmišljam, in mi je ideja vedno bolj všeč.

Nazadnje urejeno:

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
901
91
28
select 1 from dual;
Aja še glede Viste. Uporabljam jo na domačem računalniku (Business32) skoraj da 1 leto in nimam nobenih problemov tako da ji lahko dam brez problema
zmaga.gif
. Sploh z SP1 deluje še nekoliko boljše. Na začetku mi je šel zelo na živce UAC, tako da sem ga že skoraj izklopil, vendar sem se po nekaj mesecih tudi tega navadil. Je pa res da nisem eden izmed tistih, ki mora sprobat vsako igrico in shareware program.

mizerere

Pripravnik
12. sep 2007
57
0
6
blog.unikati.eu
hvala za ideje in izkušnje
smile-1.gif

Zvočno 7.1 nucam zato ker mam ozvočenje tak v sobi external nič drugega.

Zakaj pa HP slab ? Po spremljanju testih in številu okvar sega v sam vrh laptopkov =)

In še estetsko oblikovno so všečni. Razen apple macbook pro samo za te hudce pa nimam gnarja
smile-1.gif

pozdrav.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede lcd-ja:
22'' tej "pocenski" imajo vsaj zame premalo resolucijo, tudi dva vsporedno še vedno ni to to.
sam bi rajše vzel 2 z razmerjem stranic 4:3 kej v rangu 20-21'' in z resolucijo 1600x1200.
seveda je pa spet odvisno za katere programe rabiš. ampak vsaj za to kar jst delam, mi je boljš to kar sem gor napisal.