Prenosnik do 500 evrov

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
jaz sem pravkar kupil mediona v hoferju, za 499 € . Dosedaj sem bil zadovoljni uporabnik že dveh lenovo prenosnikov ( eden pri hiši je star tudi 10 let) Lenovo je še vedno IBM šola in so znali izdelati robustne prenosnike, to so takšni katere z veseljem vzameš v roke- tipkovnica je bila top. Tukaj medion malo zaostaja. Kar se specifikacij tiče pa mislim da je medion trenutno top ponudba. Pazi pa se windows 10 ... moraš biti znalec in znati izklopiti vse updejte ki se izvajajo v ozadju.... Se ravno pizdim kako izklopit te updejte iz trgovnine... ko ti zabije cel download- da nebo vsega računalnik kriv

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stop pravi:
jaz sem pravkar kupil mediona v hoferju, za 499 € . Dosedaj sem bil zadovoljni uporabnik že dveh lenovo prenosnikov ( eden pri hiši je star tudi 10 let) Lenovo je še vedno IBM šola in so znali izdelati robustne prenosnike, to so takšni katere z veseljem vzameš v roke- tipkovnica je bila top. Tukaj medion malo zaostaja. Kar se specifikacij tiče pa mislim da je medion trenutno top ponudba. Pazi pa se windows 10 ... moraš biti znalec in znati izklopiti vse updejte ki se izvajajo v ozadju.... Se ravno pizdim kako izklopit te updejte iz trgovnine... ko ti zabije cel download- da nebo vsega računalnik kriv

si vzel tega https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/prenosni-racunalnik/ ?

stoflc

Zelenc'
25. feb 2010
13
0
1
Prodam poslovni prenosnik:
Lenovo ThinkPad T430s 2356 - 14" 1600x900 Intel Hd 4000 - Core i5 3320M - 4 GB RAM - 320 GB HDD
WWAN / UMTS, 720p kamera, čitalec sd, USB 3.0
Naložen Win 10 pro
Licenca Win 7 Pro
1 mesec garancije
B razred (manjka delčkek plastike na vogalu)
280€

Pa še ostane za ssd in ram
smile-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Ah daj nehaj, to traja max pol ure te downloadi, ker je vse na novo. Kasneje tega sploh nikoli ne opaziš.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ni enkratni, samo na začetku je treba vse univerzalne potegnit dol pa gre pri tebi počasneje. Kasneje ne opaziš če ti par mb na dan potegne dol, velikokrat pa 0 mb.
Skratka tega ne izklapljaš, ker se ti ne bo nič poznalo oz. ne boš niti vedel da se kaj v ozadju dogaja.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Ok to vem da updejti niso enkratni... hočem reči da je tako masovni updejt samo enkratni dogodek potem ko kupiš računalnik?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Se kr večkrat dogaja če si na slabši liniji. Recimo pri meni na 8mbit liniji se zgodi, da naenkrat internet šteka kot svinja, in seveda microsoft downloada neke update (kot da ne morejo narediti da ne ubije celotne linije). Ponavadi ravno sredi dneva ko sem na pc-ju, čeprav bi to lahko naredili ponoči ko je pc prižgan. Če imaš več pc-jev z win 10 zna biti moteče. Če downloadam kaj drugega ali vlečem torrente dela internet normalno, ubijejo ga samo windows updati.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Bom videl kako bo, zaenkrat me je bruno potolažil. Res pa je da nervozen ratam če net blokira.

Qtorrent ima to dobro rešeno ko si nekje lahko obkljukaš da ti ne dl-ja ko si aktiven na računalniku...brskaš itd.

No nekaj takega bi pričakoval tudi od M$-ja. Nismo vsi na superduper optikah.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Se kr večkrat dogaja če si na slabši liniji. Recimo pri meni na 8mbit liniji se zgodi, da naenkrat internet šteka kot svinja, in seveda microsoft downloada neke update (kot da ne morejo narediti da ne ubije celotne linije). Ponavadi ravno sredi dneva ko sem na pc-ju, čeprav bi to lahko naredili ponoči ko je pc prižgan. Če imaš več pc-jev z win 10 zna biti moteče. Če downloadam kaj drugega ali vlečem torrente dela internet normalno, ubijejo ga samo windows updati.
Govora je bilo o Windows store update-ih. Teh se ne opazi, da sploh so. To ti itak samo te stvari katere si od tam dol potegnil in določene prednaložene programe, kot so vreme, finance, kalkulator itd. Zna biti edino kakšen velik update če si kakšno igrico iz trgovine dol potegnil in je velika posodobitev.
Sistemske posodobitve in Windows defender posodobitve so pa itak drugje izklapljajo, saj ti tudi ne posodablja preko trgovine.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Ekran je dober ima tudi Ips. Ni mi pa nekako všeč materijal ohišja, še posebej pa ta srebrna barva. Lenovo stari prenosniki so mi bili všeč ker so bili vsaj znotraj črni in tudi nekako kvalitetno skonstruirani, čeprav so bili debelejši.