Prenosnik - črn rob pri HDMI

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Pri povezavi prenosnika z zunanjim monitorjem ali TVjem je preko HDMI-ja je slika na sredini, okoli pa črn rob.
Če se priklopi preko navadnega kabla, je slika čez celoten monitor.
V obeh primerih je resolucija na Full HD.

Kakšna ideja kaj bi lahko bilo?
confused-1.gif

P.S. slika ima pri HDMI-ju rob že na začetnem screenu ob vklopu računalnika, preko navadnega kabla pa je OK.

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.090
3.593
113
41
Lj
Veliko TV-jev ima overscan/undersca. V nastavitvah televizorja moraš vklopiti 1:1 pixel mapping, če to funkcijo podpira. Včasih je problem tudi pri nastavitvah v gonilnikih.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Hvala za nasvet
wink-1.gif

Display driver sem updejt-al, pa ni nič bolje.
HDMI kabel (računalnik), ki ima na drugi strani DVI (LCD) pa dela normalno, tako da je po vsej verjetnosti nekaj narobe s kablom.
shocked-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Hvala za nasvet
wink-1.gif

Display driver sem updejt-al, pa ni nič bolje.
HDMI kabel (računalnik), ki ima na drugi strani DVI (LCD) pa dela normalno, tako da je po vsej verjetnosti nekaj narobe s kablom.
shocked-1.gif
Na istem TV / monitorju?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Ne najdem rešitve
frown-1.gif

1. Prenosnik, priklopljen s tremi različnimi HDMI kabli, Philips FULL HD televizija - vedno par cm roba
2. Prenosnik, priklopljen z dvema različnima HDMI kabloma, LG FULL HD televizija - vedno par cm roba
3. Prenosnik, priklopljen z dvema različnima HDMI kabloma, Medion FULL HD monitor - vedno par cm roba
4. Prenosnik, prikklopljen z HDMI kablom (prenosnik), na drugi strani pa DVI (Medion FULL HD monitor) = slika čez cel ekran, enako je tudi če je oboje povezano z navadnim kablom
shocked-1.gif

Po nakupu treh HDMI kablov nimam več idej kaj naj naredim
confused-1.gif

Takrat, ko je rob, se ta pojavi že pri prižigu prenosnika, oziroma v BIOSu, tako da najbrš nima gonilnik za grafiko nobene veze s tem (čeprav je posodobljen in najnovejši).
crazy1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
probal 3 kable, nikjer pa nisi omenil, če si pogledal nastavitve tv-ja, kot je omenil LeQuack (pixel mapping) oz. če se v tv-ju kje nastavi, da imaš na tem hdm-iju gor priklopljen pc.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Te nastavitve pa nisem našel
frown-1.gif

Čudno mi je to, da je tudi na računalniškem monitorju taka slika, ampak samo s HDMI - HDMI kablom, na monitorju pa ni možno toliko raztegniti slike, da bi bila brez roba.
Če je kabel HDMI - DVI je pa slika brez robov.
uf-1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
WIN7 64bit, grafična je pa ATI radeon HD 4570, zadnji driver.
Mi je že uspelo nekako zrihtati z overscreenom, le slika bi morala biti premaknjena malenkost v desno.
Če bi se dalo premikati sliko levo/desno, gor/dol bi bilo odlično, pa izgleda da ATIjevi driverji tega ne omogočajo.
Pri Nvidi je pa simpel ko pasulj
smile-1.gif