Prenosnik 600 - 700 evrov

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Toliko sem trenutno pripravljena dat za nov sposoben (!!) prenosnik, ki ga nujno potrebujem.
Zbiram nasvete, pa prosim, če argumentirate, zakaj naj bi bila vaša predlagana mašina nartabolš. Linki zaželjeni.
Še to: prenosnik rabim za osnovno domačo uporabo, naj ima dovolj USB izhodov, seveda pekač, ne bo pa odveč tudi integriran mikrofon. Na njem se bo gledalo tudi filme, torej rabi vso potrebno opremo za to. Bo pa kar precej tudi potoval z mano in nočem, da je kake putraste sorte. Videz mi (za spremembo) nič ne pomeni.
evil.gif
).
Hvala vsem!
roza.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Takšni nasveti so sila nehvaležni, ker vsakdo hvali svojega konja, sosedove črede pa ne pozna
wink-1.gif

Ampak naj bo: moje mnenje, ker sem pred meseci tudi sam kupoval prenosnik in prečekiral ponudbo. Če te manko HDMI ne moti, potem lahko pogledaš tega HP-ja. Najdeš kodo za popust (ali pa cenejšega prodajalca), doplačaš še za 3letno garancijo in si na 700€.

Razlog za? Kakovostno ohišje, ok baterija, servis, garancija. HW je za "osnovno domačo uporabo" več kot dovolj zmogljiv.

Razlog proti? Boš slišala od ostalih, da kupi karkoli, samo HP-ja ne. Seveda serije "b" nihče od njih še videl ni, kaj šele uporabljal...
tongue-1.gif

Aja še to: IBM je sicer super izbira, ampak v tvojem cenovnem razredu so preveč "plastični", vsaj za moj okus.

B.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Kot rečeno, s Thinkpadom ne boš zgrešila ničesar - razen želene cene
wink-1.gif
In še garancije imajo 2 leti za fizične osebe, če se ne motim. Za 3000 pa velja, kar sem prej napisal o plastičnosti.

Sicer pa en nasvet: pejt si zadevo ogledat, predvsem kakovost zaslona in tipkovnice. V tvojem primeru tudi trdnost in kakovost ohišja, zapiranje zaslona (obvezno z zatičem!), zmogljivost baterije. To so najbolj važne zadeve, ki jih pri boljših modelih ne opaziš, pri slabih pa začnejo hitro najedat.

B.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Zakaj pa obvezno z zatičem? Sam nimam zatiča pa ne opažam problemov.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Ker pravi, da bo škatla precej pogosto potovala skupaj z njo.

Odpirat, zapirat, prenašat pod roko, na mizo, v torbo, iz torbe, v avto, na avijon... resni poslovni prenosniki imajo z razlogom vsi zatiče. Brez tega pokrov zaslona hitro "zastriže" glede na glavni del s tipkovnico. In če se to dogaja pogosto so posledice hitro vidne na mehanizmu za odpiranje. Če ga enkrat na teden prestaviš iz mize na kolena to seveda na igra vloge.

B.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Jaz uporabljam prenosnik za zelo mobile zadeve, dnevn se ene parkrat vklopi, izklopi in da ven/not iz torbe, pa težav ne opažam. Res pa je, da je večino časa na docking stationu in na kolenih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
V tem cenovnem razredu se kaj več ne sme pričakovati.

Bo kar ok tale nakup, razen če kje najdeš thinkpada po ugodni ceni, kateri so za odtenek boljši.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Paleto Lenovo prenosnikov (cenejših) sem od naših večjih trgovin našel le v Technomarketu. Za ime nisem 100%, imajo pa isti logotip kot nemški Mediamarkt, so pa med drugim v Tuševem centru v Kranju.

Pejt pogledat, probej in boš vidla, a je 3000 zate plastičen ali ne. Kupiš ga še zmerej lahko pri najcenejšem ponudniku.

B.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ker pravi, da bo škatla precej pogosto potovala skupaj z njo.

Odpirat, zapirat, prenašat pod roko, na mizo, v torbo, iz torbe, v avto, na avijon... resni poslovni prenosniki imajo z razlogom vsi zatiče. Brez tega pokrov zaslona hitro "zastriže" glede na glavni del s tipkovnico. In če se to dogaja pogosto so posledice hitro vidne na mehanizmu za odpiranje. Če ga enkrat na teden prestaviš iz mize na kolena to seveda na igra vloge.

B.

Samo v razmislek.. Kaj počne zatič? Ko se zatakne, ti drži monitor pred odpiranjem. Kako ga odpreš? Tako da zatič premakneš levo-desno. Torej, če je zatič levo-desno gibljiv, nima nobene zaščitne funkcije pred striženjem (razen tistih nekaj gramov navora, kolikor ima pač vzmet moči). Pa tudi pri striženju naprej-nazaj (spet gledano glede na tipkovnico) mislim da ne vpliva, saj je utor za zatič nekaj širši od samega zatiča, tako da imaš spet možnost striženja.
V končni fazi je vse odvisno od kvalitete pantov. Prednost zatiča jaz vidim samo v tem, da v kolikor bi se pant zmehčal, da se laptop ne bi več lepo zaprl, a še to, kolikor sem videl, tudi zmehčani pant (v pokončnem položaju) lepo drži monitor zaprt.

@edit: edini laptopi ki imajo to res dobro narejeno (kolikor sem imel stvari pod prsti) so tableti (vsaj hp, za ostale ne vem) - pri straneh so fiksirani zatiči, tako da monitorja res ne moreš zamaknit, če je zaprt (brez da bi polomil zatiče seveda
grin1.gif
)

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Skoraj enakega AMDja imam tudi sam, tule sem naklofal nekaj vtisov.

Tukaj pa sem rajši predlagal serijo "b", ki ima boljše ohišje. Biznis model pač.

B.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
AMD procesorji so pač za odtenek slabši, kot Intelovi, in je zato cena nižja.

Oz celotna platforma je slabša.