Prenosnik ~600-700€

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Zdravo,
kupujem nek prenosnik za nekje do 700€. Rabim nekaj takega, da zgleda lepo - ni konjski po domače in je dovolj zmogljivo (pisarna, filmi, internet, kaka aplikacija, iger pa nimam namena igrati). Ima kdo kako idejo? Gledal sem macbooke, pa je četudi ga kdo prinese iz ZDA še vedno price performance predrago.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.746
299
83
Kaj so preference?

- velikost, teža
- avtonomija baterije
- izgled, dizajn
- kvaliteta materialov, izdelave
- zmogljivost
- tipkovnica, sledilna plošča
- kvaliteta in ločljivost zaslona

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Zdej sem se navdušil nad Lenovo IdeaPad Z510. Naj vzamem i5 ali i7? 4 ali 8 GB RAM? Ker razlika v ceni med tema dvema je pa kar 200€.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Z tvoje potrebe je i5 in 4gb rama dovolj. 4gb lahko še vedno dokupiš, čez kakšno leto. Mogoče zbereš še za SSD, če ga potrebuješ.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Problem tega za 550€ je, ker ima samo en slot za RAM in če bom dokupoval ram me bo precej drago stalo (80 €), za tak denar mi je pa skoraj bolj praktično vzeti še i7 zraven . Poleg tega bom varjetno gledal še kake HD filme in poganjal kake (sicer nezahtevne) aplikacije. Je i5 za HD filme dovolj? Se mi še vedno bolj splača cenejša verzija?

Je kak računalnik temu price performance bolj konkurenčen? Pa še zadnje vprašanje; je to "svež" 2014 model ali bo Lenevo v kratkem prenovil modele?

Res hvala za vse odgovore.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Js sem skoraj 100%, da nima samo enega slota za ram. Osebno še nisem videl plate, ki bi imela samo en slot v zadnjih 10 letih, je pa boljše, da preveriš (če bodo prodajalci sploh vedeli).

Sicer pa za filme in aplikacije bo čisto dovolj. Sam sem pred 4 leti (4 leta bo septembra) za 630€ kupil i5 in 4gb rama. kasneje sem mu dokupil še 4gb rama in SSD pa je zadeva čisto dovolj za vse moje aplikacije (pa se ukvarjam s programiranjem
wink-1.gif
), tako da lahko po mojem mnenju računaš, da ti bo poganjal vse tvoje zahteve vsaj 4+ leta.
Ram se je pa na žalost podražal, pred 2 letoma sem dal za nov 2*4gb ddr3 samo 34€.

Model je sicer že nekaj časa zunaj, ampak dokler ni novih procesorjev (ker grafične itak ti ne potrebuješ) itak ni nekega smisla v prenovljenem modelu. Mislim, da so temu lenovotu očitali slab zaslon pa še eno stvar, ki se je ne spomnim. Je pa za to ceno (450€ v nemčiji) super nakup.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Sej sta približno ista, z510 ima boljši ekran, boljšo grafično, osvetljeno tipkovnico, boljši disk, torej kot komplet je boljši.

Sicer pa tile iz computercentra prodajajo itak laptope iz nemčije, le da dajo zraven vgravirat slovensko tipkovnico. In tam kjer ni dovolj prostora je še vedno znak le v nemščini. Sem pred 3 meseci pri njih kupil za punco in je kar par tipk zapisanih le v nemščini.

Drugače pa js največ kupujem iz hardwareversand (predvsem za stacionarca) ali pa http://www.computeruniverse.net/ Glede garancije ni bilo problema (pri hardwareversand), sem izpolnil obrazec na njihovi strani, ga sprintal, dal na pošto na njihove stroške in poslal v nemčijo.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.205
713
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Sej sta približno ista, z510 ima boljši ekran, boljšo grafično, osvetljeno tipkovnico, boljši disk, torej kot komplet je boljši.

Sicer pa tile iz computercentra prodajajo itak laptope iz nemčije, le da dajo zraven vgravirat slovensko tipkovnico. In tam kjer ni dovolj prostora je še vedno znak le v nemščini. Sem pred 3 meseci pri njih kupil za punco in je kar par tipk zapisanih le v nemščini.

Drugače pa js največ kupujem iz hardwareversand (predvsem za stacionarca) ali pa http://www.computeruniverse.net/ Glede garancije ni bilo problema (pri hardwareversand), sem izpolnil obrazec na njihovi strani, ga sprintal, dal na pošto na njihove stroške in poslal v nemčijo.

In kako je zadovoljna z mašino? A se da dobit eno fotko tipkovnice? Sem bil kar ogret za enega od njih, zdaj pa ne vem kako ne-užitno vse skupaj zgleda?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Citat:
Uporabnik darkstar66 pravi:
Citat:
Uporabnik amacar pravi:

In kako je zadovoljna z mašino? A se da dobit eno fotko tipkovnice? Sem bil kar ogret za enega od njih, zdaj pa ne vem kako ne-užitno vse skupaj zgleda?

Vzel sem ji lenovo b5400 za 420€ (kasneje ga je vzela brez davka, sicer bi zagotovo narocil iz nemcije) z i3-4000M, 4gb rama, 320 disk. Dela ok, za moje pojme je sicer malo pocasen, ker sem navajen na SSD.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ksz, da si sposodim temo:
iščem prenosnik za službo, velikosti 15". konfiguracija ni toliko pomembna, ker bo gor tekel v glavnem office ter razni namenski programčki, torej 4GB RAM, medtem ko disk, grafika, procesor in ostalo nima veze. mogoče edino SSD, če se bo kdaj kam prekucnil. ker se bo računalnik precej uporabljal na terenu, tudi v prašnem okolju, je zaželeno malo boljše ohišje in čim boljša avtonomija. kaj bi svetovali?
ali obstajajo tudi kakšni power bank za prenosnike, podobno kot za mobitele, s katerim bi podaljšal avtonomijo?

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.746
299
83
@sass

Če želiš res trpežen poslovni prenosnik je to defenitivno Lenovo T440, sploh ne išči drugje ... Ima tudi prostor za drugo baterijo in zdži skupno do 14h uporabe. SSD se splača mogoče kupit posebej, vzameš Crucial MX100 256GB za 100€ ...
http://www.kajkupiti.si/poslovni-prenosnik-14-3

Na voljo je cel kup opcij, od 900€ do 1.900€, izbereš konfiguracijo glede na potrebe.
&pagetitle=Ergebnisse+Ihrer+Suche&searchgroupoption=on&searchmanuoption=on&searchnameoption=on&searchwordoption=allwords&source=searchdb&action=form&sourceurl=%2Fsearch%2Fnomatch.asp]http://www.computeruniverse.ne...h%2Fnomatch.asp

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
i7 je za moje pojme odveč za neko normalno uporabo. Tudi za igranje iger je i5 bolj primernejši, saj ima boljše single-core performance za veliko nižji denar. Za surovo multi-core računsko moč pa je i7 res boljši, ampak tega ne rabi ravno vsak.