prenosnik 17" za cca 500€

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Internet, multimedia...rad bi, da bi vsaj nekaj let "drzal"...Uporabljala ga bota bosta pa starsa v penzjonu..
Verjamem, da je dovolj zmogljiv tudi kakšen s švohnejšemu procesorju..Ampak nebi pa rad, da bi,čez 2 leti, že vse skupaj
postalo počasno.

cenejša opcija?

Je tale s i3 procesorjem predober?Poleg performance-a je pomembna tudi kvaliteta izdelave.
klik

Dobim še boljši/cenejši prenosnik kje drugje za podoben denar?

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Prehud mashin za brskanje po spletu, pregledovanje slike, word ipd...
bonk.gif

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Tole je pa že skoraj oksimoron. Kar v prvem postu postavljaš za prioriteto, v drugem skorajda izničiš. Dal bi 500 ? Dodaš še malo, pa imaš res "stroj" z i7.

Če pa tvoja dva res rabita za net, slike, pa pošto, bi šel zagotovo s ceno še dol. Neke hude grafike verjetno ne rabita, igric (sklepam da) ne igrata ... razen, če ata dela v AutoCadu ...
grims-1.gif

Gre pa seveda za IMHO, tko bi jest naredu ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
moj je koštal 360, pa lahko z njim vsak dan delam vse. okej, ne obdelujem slik in ne igram igric. ampak je čisto dober. kakih 500 evrov za starce, ni šans ... za 500 evrov jima mora še kuhat.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Kupujem neko 17 inčno zadevo od prenosnika pa sem nekako gledal te tri zadeve ( kaj pripročate predvsem za multimedio ( filmi TV), net, in ostale pisarniške zadeve.

Dell 7737

Asus N750JV

Acer V3 772

Hvala za pomoč!
Sem odprt tudi za kakšen drug predlog...

Nazadnje urejeno:

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Se mi sploh ne zdi slaba zadeva...:)

Saj ne pravim, da je slaba, ampak enim je izpod časti nakupovati tehniko zraven sadja in praškov
cool-1.gif

Če pa pogledaš po specifikacijah pa 3 letni garanciji (če ne veš, je Medion rebrandan Lenovo), je to res super nakup, sploh če primerjaš z ostalimi, ki jih imaš navedene zgoraj
cool-1.gif

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Nimam problema z kupovanjem med hruškami in jabolki - dokler vem kaj kupujem.
Mi je pa zadeva cool, ampak žal...bi jo moral skeširat v Hoferju. To mi pa ne diši najbolj. Sem imel v mislih Diners nakup z kakim dodatnim obrokom...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Če je ta Erazer kaj podoben tistemu, ki ga je Hofer prodajal lansko leto (isto za jurja), je to bolj prevozni kot prenosni računalnik. Zadeva je debela, težka, s čimer ne želim reči, da je slaba. Ampak kot prenosnik je imo no-go.

Drugače pa so pomojem vsi trije ok, jaz bi ti svetoval edino, da jih preveriš v živo. Cifre in oznake so drugotnega pomena, več šteje kakovost tipkovnice, zaslona, ohišja. Predvsem chiclet tipkovnice znajo biti... bom rekel "ne ravno najboljše", da ne bo kdo užaljen. Imam prejšnjo generacijo Asusa in zanjo velja točno to. Nova generacija ima isti koncept, tako da je opozorilo na mestu. Enako velja za Dell Inspiron, ki je presedlal iz klasike na chiclet style, tko da...

Mogoče še en kriterij, če prenosnik nima SSD: ali ima dodatno mesto za 2,5" disk (ponavadi ga 17-colarji imajo), kamor namestiš SSD in nanj preneseš OS. O tej stvari resno razmisli, jaz bi celo dejal, da je must.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Res je pri Hoferjevmu so me impresionirale predvsem napisane cifre. kakšna bi bila pa realnost pa ne vem.
Od zgoraj naštetih sem v živo videl le Asusa in moram rečt da je namer naredil dober vtis all aluminium body. Ampak...nekako se pa nagibam k Acerju saj mi ponuja največ za ceno..Bom še malo počekiral..

Hvala obema za mnenje

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.749
300
83
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Kupujem neko 17 inčno zadevo od prenosnika pa sem nekako gledal te tri zadeve ( kaj pripročate predvsem za multimedio ( filmi TV), net, in ostale pisarniške zadeve.

Dell 7737

Asus N750JV

Acer V3 772

Hvala za pomoč!
Sem odprt tudi za kakšen drug predlog...

Absolutno brez nadaljnega razmišljanja Asus N750JV, ker je razred više od Acerja in Della. Ima odličen zaslon, super avdio sistem, lep dizajn v alu ohišju, odlično baterijo, kvaliteta izdelave je res na nivoju ...

Acer je po specifikacijah in ceni OK in tudi predstavlja dober nakup glede na ceno, ni pa na ravni Asusa kar se kvalitete izdelave tiče ...

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Če je ta Erazer kaj podoben tistemu, ki ga je Hofer prodajal lansko leto (isto za jurja), je to bolj prevozni kot prenosni računalnik. Zadeva je debela, težka, s čimer ne želim reči, da je slaba. Ampak kot prenosnik je imo no-go.
3,92 kg

Tisti trije so 3,3 kg.

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

No, saj 17" prenosnika tako in tako ni ravno z veseljem okoli prenašati
evil.gif

On topic: kot že omenjeno, če bi izbiral med zgornjimi tremi, potem dam tudi jaz glas asusu
cheer.gif

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Blažko...a si mogu
smile-1.gif

Pa nalašč sem ga ven vrgel iz izbire...češ, saj ne potrebujem "lap motion"... Saj ga res ne...
Bo treba iti vsakega pogledat in preiskusit pa bo izbira verjetno lažja...
Se pa sprašujem, če res potrebujem "17"....

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.808
113
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
V začetku januarja bo v Hoferju 17'' za okoli 450 evrov.. Vsaj tako so mi odgovorili, ko sem povprašal, če še bo kaj takšnega, kot je bilo letos junija, -17'' za 399 evrov.
To je to:
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_38206.htm
Kakšen je ta procesor:
procesor Intel® Pentium® N3520 (2,17 GHz, 2 MB velik pametni predpomnilnik Intel®)
Bo za splet, elektronsko pošto, YouTube in kakšen film pogledat ali je bolj žalost?