PRENOSNI KOMPRESOR

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Imam nekaj takšnega (mogoče celo enakega) v namen, ki si ga napisal. Glasen je, ne vem kako hiter ni, ampak to opaziš samo, ko polniš traktorsko gumo, kar pa verjetno ni tvoj namen.
Zamera razen glasnosti je kratek kabel pri mojem. Ne vem, če je dolg več kot 1 meter. V kleti so vtičnice na cca 1,4 metra in moram uporabiti podaljšek. Ne morem ga dati na tla brez tega.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.054
70
48
Če rabiš za prenašat potem predlagam Carry, ker ima vsaj malo tlačne posode, da ti vsaj za kratek čas da tistih 6-8 barov, predvsem je to pomembno če moraš včasih kaj spihat. Če ne rabiš prenašat, kupi enga iz bauhausa s 25l posodo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Za pumpanje koles in mogoče avta tlačna posoda ni potrebna. Za vse drugo pa rabiš precej veliko tlačno posodo. Tisto pa je težko prenosno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Se spomnim vaščana ki je traktorska gumo napolnil s kompresorjem od hladilnika.
Za kolo pumpo je pa ročna pumpo čisto ok...saj otroci radi pumpajo

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Po mojih izkušnjah je ročna pumpa predraga. Tak kompresor mi dela že blizu 10 let, trikrat ali štirikrat cenejše ročne pumpe pa so se mi razletele po kakem letu. Solidna ročna pumpa pa je bila včasih še samo polovico cenejša.
Za pumpat imam precej reči (doma in pri starših). Avti, dva traktorja, skoraj 10 biciklov, žoge, samokolnice, priklopniki z lastnimi kolesi za traktorje... V prtljažniku se ne pozna veliko, ko to vozim sem in tja. To je ena od reči, ki dela verjetno v povprečju vsaj enkrat na teden. Kak vrtalni stroj denimo uporabljam bistveno manj.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

ali kdo pozna kaj takega prenosnega da je cim tisji in cimlazji in manjsi, rabim za izpihavanje nic ne najdem na netu razn teh najcenejsih.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
Jaz sem potem vzel Lidlovega... Mislim da je enak kot ta Hoferjev...

Nam sluzi odlicno... Kolesa, zoge, otroske napihljive zadeve... Za domaco rabo cez glavo...
cheer.gif

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
tudi jaz (neuspešno) iščem kakšen manjši kompresor na 220V za občasno polnjenje koles do max 8 barov
(imam sicer tisto miniaturco na 12V, ki sicer ropota vendar zadovoljivo opravi svoje delo, vendar bi rad to opravilo preselil v hišo, sploh pozimi)

če ima kdo kakšno idejo kaj in kje kupiti...

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Za prenosnega je takšen dovolj.
http://www.vamatrade.com/uploads/images/Bottari/2011/kompresor.jpg
Sem obupal nad iskanjem manjšega 220v kompresorja... v bistvu mi takle, kot je na slikci zadostuje za moje potrebe
če bi ga lahko vključil v hiši na 220V za kar potrebujem 220V na 12V adapter.

Vprašanje poznavalcem: koliko izhodnega toka potrebujem na AC/DC adapterju za priklop takšnega kompresorčka?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Mors napisat koliksne moči je kompresor. Na adapter tole nebo slo, na usmernik z kaksne na uc 10A bi pa moralo delat.

Nazadnje urejeno:

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Mors napisat koliksne moči je kompresor. Na adapter tole nebo slo, na usmernik z kaksne na uc 10A bi pa moralo delat.
Ne piše nič na kompresorju.
Sem tudi jaz predvideval, da več toka kot je vtičnica dimenzionirana ne more jemati (10A) in sem naročil tole: https://www.amazon.de/RoyPow-S...ds=220v+auf+12v

kako se bo obneslo bomo pa še videli ampak mislim, da bo ok. Hvala za odgovor.

alter321

Zelenc'
21. feb 2017
9
0
1
Tisti kompresor potegne okoli 7-8A, jst ga imam kar na 12V linijo od napajalnika PC-ja zvezanega..