Prenosni disk - pomanjkanje prostora

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
Pozdravljeni!
V čem je problem da mi pri snemanju na prenosni disk 1TB, računalnik javlja da ni zadosti prostora, kljub temu da ga je še vedno 750GB?
confused-1.gif
Namreč skušam prenest iz računalnika film 8GB in mi to javi. 4GB pa prenese brez problema.
Hvala za pomoč!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Imaš formatiranega v FAT32?

Po treba konvertirat v NTFS, če boš želel snemati datoteke večje od 4GB...

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
To pa je hitrost
cool-1.gif

Ja disk je v FAT32, na računalniku je pa NTFS in sicer na XP-jih. A lohk na hitr poveš kako spremenit disk v NTFS, kaj s tem izgubim? in če se pri spremembi podatki na disku ohranijo?

Hvala
nahrung002.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb456984.aspx

Citat:

Converting to NTFS Using Convert.exe

A partition can also be converted after Setup by using Convert.exe. For more information about Convert.exe, after completing Setup, click Start, click Run, type cmd, and then press ENTER. In the command window, type help convert, and then press ENTER.

It is easy to convert partitions to NTFS. The Setup program makes conversion easy, whether your partitions used FAT, FAT32, or the older version of NTFS. This kind of conversion keeps your files intact (unlike formatting a partition.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.110
-8.794
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Aja... izgubiš nič.

FAT32 je zastarel datotečni sistem.

Seveda izgubiš-možnost predvajanja filmov/muzike na dosti napravah, ki žal podpirajo le FAT/FAT32

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pa pretvorit se da brez dodatnega softwarea, sem že jaz spraševal o tem pred parimi meseci tu

se da vse z cmd promptom nardit

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Če naprava podpira HD vsebino, zagotovo podpira tudi NTFS. Ker sicer ne moreš predvajati ravno 4GB+ BR ripov in je tisti "HD" kar malo vprašljiv.

Imaš prav, da je to minus NTFS-ja. Ampak to je prej še večji minus zastarelega predvajalnika. Še vedno pa lahko pustiš eno par GB veliko FAT particijo, kamor po potrebi vržeš kak film, če ga moraš pogledat na predvajalniku. To tudi naknadno ne bo noben problem s kakšnim namenskim programom.

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
Sem potem mal probaval in na mojem Samsung televizorju dela normalno, pri punci k majo pa nov Panasonic k je HD pa ne dela. A to pomen da na tem televizorju se ne da na noben način gledat filma večjega kot 4GB razen prek računalnika? Bom pa probal to s drugo particijo...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.823
849
113
toti Maribor
Kateri Samsung pa imaš? Jaz imam LE 32C652 pa mi bere tako FAT32 kot tudi NTFS. File velikosti 5GB gre pri meni brez problema.

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
Mam LE40B652, sej na Samsungu dela, na novejšem Panasonicu pa ne, prej je pa delal. Sem si zdej DL Partition Magic 8.0 sam ne vem če bi naredu novo particijo, k se bojim da bom zgubu vse podatke....

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik decko pravi:
Sem potem mal probaval in na mojem Samsung televizorju dela normalno, pri punci k majo pa nov Panasonic k je HD pa ne dela. A to pomen da na tem televizorju se ne da na noben način gledat filma večjega kot 4GB razen prek računalnika? Bom pa probal to s drugo particijo...

Če TV bere samo FAT32, potem boš moral filme večje od 4GB razdelit na več manjših kosov (po 4GB).
Probaš lahko tudi exFAT (tukaj je max velikost datoteke mnogo večja kot na FAT32).