Prenosna klima

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Ima kdo doma prenosno klimo? Zanima me, če bi zadeva funkcionirala, če bi imel malenkost "priprto okno" za odvajanje vročega zraka skozi cev. Namreč sem le "podnajemnik" v določenem stanovanju, za določen čas, tako da je to edina opcija...

Elektrika me ne skrbi (ni moja skrb)
smile-1.gif

V mislih mam kaj takega
matrix-mk-ac-9r-58230_1024x768.jpg

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Če bo pritok toplega zraka skozi priprto okno manjši kot pritok hladnega zraka iz klime, potem se bo poznalo
smile-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Tudi sama sem prenosno klimo prestavila na hodnik, kjer druge možnosti za odvod vročega zraka, kot čez priprto okno ni, ampak kljub temu se pozna in klima deluje, je pa res da je ruleta spuščena do cevi za odvod zraka.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Priprto okno je slaba varianta

Napelji cev v vluknjo od nape ali kak neuporabljan dimnik

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Taki nastavek smo tudi mi dobili. Imamo enokrilno okno in smo to dali ob strani pokončno, potem pa nekak zvezali okno, da je držalo. Eno leto smo imeli tako šlamparijo, drugo leto pa smo nardili luknjo v steklo in s silikonom zalepili gor pokrov, ki je tudi priložen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.367
7.099
113
pri taščici
Prakticiral na morju. Ali okno delno odpres ali pa ga kipnes. Preostanek odprtine zatlacis s kako deko ali kovtrom. Videti je cesko, ampak vroce ti pa ni toliko.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Jaz imam takole. Klima stara dobrih 6 let
img0300mh.jpg

nastavek je tak, je pa res da moram kondenz kateri se nabere v posodi na vsakih 5 ur odliti, pri tvoji gre to skozi cev za odzračevanje
img0301ld.jpg

25kv. mi "shladi" oz. mi vsaj vlago pobere, da je malo bolj prijetno. Je pa to dokaj glasna zadeva, cev se ogreva in oddaja nekaj toplote...

Ne pričakuj čudežev =)

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Mam doma zibro , višji srednj razred. Malenkost sem bil razočaran, ko sem jo prvič sprobal, ampak morem rečt da v eni uri zna prostor prav lepo ohladit. Sicer ne tolko , kot vgrajena, ampak vseeno OK. Cev pa mam kar skozi okno ven napelano pa roleto spuščeno kolko se da. Idealka je kamin, kamor lahko napelješ cev za odvod lufta.

Predvsem priporočam, da če se nabavla, da se vzame ena močnejša, ker so vstopni modeli pomojem prešvoh za OK hlajenje.

--------------------

Specifikacije :

ZIBRO P328

Vrsta klime : prenosna
Hlajenje prostora : 40 m2 m2
Največja moč hlajenja : 2,8 kW Btu/h
Največja moč hlajenja : / kW
Največja poraba energije za hlajenje : 1,16 kW
Največja moč gretja : / kW
Sposobnost razvlaževanja : 42L/24h l/h
Hladilni plin : R410a
Najvišji pretok zraka : 350 m3/h
Glasnost notranjega dela : 53 dB
Mere notranje dela (V׊×G) : 84,0/46,5/32,5 CM
Dodatne funkcije : daljinsko upravljanje
Energijski razred : B

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Zavedaj se samo, da za vsak liter vročega zraka, ki ga klima izčrpa iz stanovanja, pride nov liter zunanjega vlažnega in toplega zraka skozi reže v sobo (prenosna klima dejansko dela v sobi podtlak).

Igi ti bo verjetno podobno napisal - edina klimatska naprava, ki kvalitetno ohladi prostor, je split sistem (kjer se zunanji in notranji krog zraka ne mešata).

a) pravi split sistem z dvema enotama
b) tiste prastare klime, ki gledajo skozi okno
c) boljše prenosne klime, ki imejo dvojno cev (skozi zunanji del vlečejo noter zrak od zunaj in ga nato ogretega vračajo skozi notranji del cevi) - je pa res, da teh modelov pri nas še nisem videl

Moje mnenje - če razmišljaš o cheap prenosni klimi - kupi raje ventilator.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.522
6
38
Jaz imam prenosno Siemens, okno na kiper, pa spalnico shladi odlično. Za celo stanovanje je pa res prešvoh, to pa ja.

80353_1303405669150_0.jpg

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Mam isto, sva jo uporabljala v stanovanju, zdaj po selitvi pa pociva v kleti. Je bla pa zelo uporabna tudi pozimi za razvlazevanje, dobra zadeva.