Prenosna bt inštalacija?

22. jul 2007
13.407
1.659
113
124
Nekaj bi nabavil za fotra, ker nima v avtu bt ter gledam za takšne prenosne zadeve, tako da profi zadeve stvari odpadejo-notranja inštalacija.Tako da iščem zadevo, katera bi bila še pogojno uporabna.V oko sta mi padli dve napravi, ali ima kdo kakšne izkušnje z njima?

klik1
klik2

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tvoja iz linka sta tako: plantronics nima vibracijskega senzorja, kar je bv (beri spodaj), minikit plus pa ne podpira voice dialinga prek telefona, kar zna bit nerodno

Jaz sem imel sicer slab mesec parrot minikit neo

- super zadeva, pri 130 na uro v dežju se da normalno pogovarjat
- špara baterijo, ker ima senzor vibracij in se skoraj čisto ugasne ob neaktivnosti
- ker nima ekrana gre vse preko glasovnih ukazov in zvočnih opozoril in o Slovenščini ne sanjat
smile-1.gif
prebiranje imen iz imenika je naravnost smešno

no ravno tisti senzor vibracij je shodil po natančno 14 dneh in zadeva ni več šla v spanje, posledično baterija adijo že po tednu ali dveh in po prebiranju parrot forumov crkne ama čisto vsak in sem zadevo lepo vrnil nazaj.

Trenutno, če bi spet vzel kaj takega, bi gledal jabro tour, ker izgleda res prva liga. Vibracijski senzor je nujen, ker drugače moraš ročno vklapljat zadevo vsakič, ko sedeš v avto, kar je bv. Pa še baterija traja bistveno manj časa.

Petrol ima zadevo precej poceni

22. jul 2007
13.407
1.659
113
124
Tnx za odgovor, a potem ta vibracijski senzor kakor razumem vklopi napravo ob premiku vozila in poveže zadevo, kaj pa varijanta pri ostalih da imaš stvar vedno na napajanju ali se potem naprava vklopi ko prižgeš avto?
Drugače tisto od petrola zgleda v redu-tudi cena a kaj ko nimam teh točk
tongue-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
tako je, vibracisjki senzor zazna premikanje in vklopi napravo, pri ostalih pa moraš vsakič ali premaknit gumb ali pa so nonstop v standbyju in kurijo baterijo ko nori

nonstop ne boš mel na napajanju, ker ti bo šel kabel na k, pa tudi potem se ne obnašajo nič drugače

povzetek je: ali vibracijski senzor ali pa nič. s tem, da so tisti s senzorjem tudi pri kvaliteti zvoka in ostalega daleč spredaj

tistih 130 točk boš že sfektal pri nekomu, da ne boš kupil neuporabnega sranja
wink-1.gif

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Tnx za odgovor, a potem ta vibracijski senzor kakor razumem vklopi napravo ob premiku vozila in poveže zadevo, kaj pa varijanta pri ostalih da imaš stvar vedno na napajanju ali se potem naprava vklopi ko prižgeš avto?
Drugače tisto od petrola zgleda v redu-tudi cena a kaj ko nimam teh točk
tongue-1.gif

Poglej na razne bolhe in podari.si pa dobiš pike....

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.500
113
Jaz sem bila na istem - sem zase iskala - kot ti in na koncu prišla do naslednje ugotovitve. Od vseh prenosnih BTnaprav je edina uporabna BT slušalka. Ker sem to že imela in se ji očitno pač hotela ogniti, sem pač riskirala tistih 200+€ za Nokiino BT inštalacijo (cenejša kot kake druge variante, dela pa odlično), vključno z montažo. Boljš n'č kt zan'č, jaz pravim.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Se pridružujem mnenju Jabe, edino pri znamkah bi razširil še na Parrota.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
se ne strinjam, najboljše in najdražje prenosne naprave ala parrot minikit neo ali jabra tour, so nadvse uporabne

razlika v ceni do vgradne inštalacije in njene vgradnje je pa precejšnja

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
petrol je mel az 120€ mk9100
vgradi si lahko vsak, ki je sposobn radio ven potegnt. tak da izgovorov ni

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
pri kakšnem bolj modernem avtu je za radio ven potegnit že manjši IQ test

še malo večji test je potem mikrofon napeljat

da ne omenjam, kako enostavno je potem povezat žice, ker iso konektorjev, ki jih ima parrot, avti že dolgo nimajo več

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
mislim, da je bilo jasno povedano, kakšne prenosne bt inštalacije pridejo v poštev

s kitajskimi polizdelki se bo vsakomur ideja zagravžala

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
pri kakšnem bolj modernem avtu je za radio ven potegnit že manjši IQ test

še malo večji test je potem mikrofon napeljat

da ne omenjam, kako enostavno je potem povezat žice, ker iso konektorjev, ki jih ima parrot, avti že dolgo nimajo več
pa dodaš 15€ in na ebayu naročiš kable za tvoj avto...
napeljat mikrofon je pa res najmajnši problem.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Res je, adapter dobiš za drobiž, jaz sem dal 20€ in nekaj za njega. Ampak vseeno rabiš malo osnov štromanja in poznavanja avta, da znaš poiskat in zvezat 12v linijo za ignition, če tvoj avtoradijo tega nima...

Si kdaj probal napeljat mikrofon pri recimo astri j? Ni ravno clio, ko samo zatlačiš kabel pod tesnilo. Precej bolj sem se najebal z mikrofonom, kot potem s podiranjem konzole, da sem prišel do radija.

2 uri nazaj sem zmontiral parrota v svojo astro. 3 ure jebanja, pa nimam dveh levih rok. Ok, naslednjič bi imel vse zmontirano v eni uri, samo mislim, da sem prvič in zadnjič to počel v astri. Dober hobi, za prišparat nekih 60€ za montažo se pa ne splača.