Prenos telefonske številke

mazho

Zelenc'
30. okt 2012
1
0
1
Trenutno sem naročnik pri Tušmobilu. Ali je možno, da tel. številko prenesem v drugo omrežje in obdržim naročniško razmerje pri Tušmobilu - ali dajo namesto stare novo telefonsko številko in koliko to stane?

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
ČE imaš pri starem operaterju plačane vse račune , novi operater pošlje vlogo staremu in tako je možen prenos
ki je brezplačen, saj pri meni je bilo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Pri prenosu številke, imaš pri novem operaterju opcijo, da le ta pri starem operaterju naročnino prekine v tvojem imenu, ali pa ne in prenese zgolj številko.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Tjaz pravi:
ČE imaš pri starem operaterju plačane vse račune , novi operater pošlje vlogo staremu in tako je možen prenos
ki je brezplačen, saj pri meni je bilo.

Ni nujno, da imas pri starem operaterju vse racune poravnane... Pogoj je le, da te se niso izklopili zaradi neplacanih racunov... torej, da je stevilka se aktivna in ni v mirovanju ... In prenos NI brezplacen.. Operater, od katerega odhajas, ti zaracuna 5€ za prenos... Vcasih ti novi operater potem teh 5€ upsoteva kot dobroimetje ali popust pri prvem racunu ...

Vsekakor pa je mozno to, kar sprasuje abtor teme... Ko delas prenos stevilke, vse urejas pri novem operaterju... in tam morajo oznacit, da NE zelis prekinit narocniskega razmerja pri starem operaterju. Od starega operaterja potem dobis SMS ali dopis, kaj zelis narediti z narocniskim razmerjem... Imas moznost da samo se do izteka aneksa placujes narocnino ... ali pa ti dodelijo nadomestno stevilko in lahko potem storitve z novo stevilko normalno uporabljas naprej ...