Prenos podatkov

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Živjo. Rabim vašo pomoč
smile-1.gif

Imamo računalnik A, ki je star in je potreben zamenjave. Imamo računalnik B ki je nov in rabi disk iz starega računalnika. Kako najlažje samo prenesti stari disk v novega. Rad bi da ostane tam vse tako kot je bilo, spremenil bi samo driverje, da bo računalnik normalno deloval.

S katerim programom naredim najbolši wipe driverjev, da lahko potem naložim nove.

LP,G

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Žal tako enostavno ne gre. Sicer obstajajo možnosti, ampak je tukaj tudi (pre)velik % , da na novem ne bo delalo. SPloh, ke rnimaš izkušenj ti tako početje odsvetujem. Škoda časa in živcev.
Kot je en nad menoj napisal, kupi nov disk, gor naloži nove windowse in vse ostale programe. Stari disk pa samo zraven priklopi in ga uporabljaj dalje s starimi podatki. Na starem disku lahko potem mapo windows in program files zbrišeš.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Če je nuja gre lahko tudi disk iz enega na drug računalnik. Zamenjaj in poizkusi če se morda vseeno zažene. Če da, potem samo naložiš gonilnke in bo ok. Če se ne bo zagnal in bo pokazal mordi zaslon oziroma se ponovno zagnal, pa vstavi windows cd/dvd, zaženi setup in izberi "repair". Potreboval boš uporabniško ime in geslo, ko se setup zaključi pa naložiš še vse gonilnke.

Zadeva deluje, saj sem že večkrat naredil tako, ko je crknil kakšen računalnik, da se je lahko čimprej delalo naprej ali vsaj udobno pobralo dol podakte.

Vsekakor pa priporočam nov disk in novo instalacijo. Stari je namreč po vsej verjetnosti našarjen z vsem mogočim in zato počasen, lahko pa bo tudi nestabilen.

Aja, pa še to: če boš preselil disk bo potrebno windowse ponovno aktivirati.

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Tudi meni ja jasno, da je najbole nov disk in sveža namestitev. Problem je ker je to služben računalnik na katerem so DOS programi, katerih avtor je že zdavnaj izginul. Tudi licence teh programov, ki so stari že kar nekaj let in jih z na novo posnetimi zadevami ne bodoveč delovale. Zato je to problem formatirati, disk je star 2 leti in je v odličnem stanju...kar je smiselno za prenos na novo mašino.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Jaz bi dal samo podatke na novo mašino, pol pa DOS programe furaš z VMplayerjem... Virtualna mašina

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
1.) backup
2.) restore plan, da ne boš spet čez eno leto spraševal
3.) Kateri Windows? Večino se da prenesti z več ali manj komplikacijami.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Prenesi si program snapshot ali uporabi hirens boot na katerem je tudi ta program.
Narediš kopijo diska C ali D ali C+D z vsemi nastavitvami, računi programi.....

Če bo šlo kaj narobe, ko boš preselil disk boš s tem backupom imel v 5 minutah nazaj vse kot je bilo prej, pa ta backup lahko naložiš tudi na nov disk
wink-1.gif

p.s.
Ko sem nazadnje delal to kar bi sedaj rad ti naredi sem obstal na črnem zaslonu takoj za napisom XP.
Potem sem samo zagnal XP cd in dal popravi in ko je končalo se je sistem normalno dvignil.
Ne smeš dat popravi na prvem zaslonu ampak na zaslonu za tistim ko boš potrdil z F8.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Uporabi program Disk2vhd in si napravi virtualni disk. Na drugem računalniku poženi VirtualPC in priklopi virtualni disk, ki si ga kreiral. Vsi programi bodo delovali v virtualnem okolju.