prenos podatkov

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Živjo,

ker še nisem imel telefona s katerim se da konkretno brskat po netu, me zanima koliko podatkov prenesete v mesecu in polsedično koliko za to plačate. Trenutno s svojo nokijco čekiram maile, facebook, vreme in včasih kakšno novičko in mi nikoli stvar ne preseže tistih đabestovih 100mb. Zdej pa če bi imel eno mašinco z malo večjim ekranom pomeni, da bi si pogledal na netu tudi več stvari... Gledam pakate in ne vem, če se splača dat npr. 10 eur/mesec več za prenos podatkov in tako dobiš malo ceneje mobitel ali ponavadi zadišča tistih 100mb??

Kwa pravte?
grin1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.969
113
100mb ni dovolj, če se misliš iti brskanje po netu kot to počneš na računalniku. Povsod slike, filmčki, animacije... 20min tega in si mimogrede ob 30mb. 100mb ni nič, če pa večino časa vseeno uporabljaš wi-fi (vsaj jaz ga) je pa drugo, je pa 100mb čez glavo. kot si rekel, kaki mail, vreme, rss ipd

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Bom še jaz prislonil "piskerček"...

Koliko PRIBLIŽNO kuri tablica, na kateri bom:
- imel nastavljeno sinhronizacijo z Googlom (koledar, mail) na cca. pol ure.
- bom dnevno odprl par spletnih strani (mogoče 0,5 - 1 ura srfanja po spletnih straneh)
- bo odprtih par android igračkastih aplikacij, ki se bodo "osveževale".
- bom včasih pogledal na oddaljeno namizje PC-ja.

3/4 časa bo zadeva priklopljena na Wifi....torej ocenjujem, da bom net kuril z:
- parimi android aplikacijami, ki se bodo osveževale....cca. polovico dneva
- cca. 20 min - 0,5 ure surfanja dnevno
- osveževanje Google aplikacij, cca. polovico dneva
- Ogledovanje oddaljenega namizja....cca. 1 uro mesečno.

Kakšna bi bila ocena "pokurjenega" prenosa podatkov?
Mogoče ko že sprašujem za oceno prenosa podatkov....koliko približno bi pokurila 1 ura odprte navigacije npr. Google map?

I

Izbrisan uporabnik 3287

tebi bi bilo najbolj, da vzameš free40. drugače boš "jokal"

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
vzemi kakšno od podatkovnih opcij,..pri novih paketih in opcijah pri Si.mobilu se ti hitrost prenos po preseženi količini bistveno zmanjša.
Nato pa se sam odločiš ali dokupiš novo opcijo ali pa ti je nova hitrost ok,.. po izdaji računa pa štartaš od začetka. Več o ponudbi lahko pogledaš tukaj,..
b

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik smt pravi:

Æe ciljaš na Tušmobilov Free40.
Če bi razmišljal o Tušmobilu bi po vsej verjetnosti izbral Tušmobilov brezmejni internet za 19€. Ampak se bojim, da Tušmobil ne bo dober za naš "okoliš". =).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na hitro si lahko zračunaš, da je to samo cca 3.3MB/dan
Za resno surfanje je premalo.
Sam se kr trudim, da ne presežem, imam pa to srečo, da sem kr veliko pod wifi signalom.
Za doma si moreš skoraj pod nujno wifi zrihtat.

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:

Æe ciljaš na Tušmobilov Free40.
Če bi razmišljal o Tušmobilu bi po vsej verjetnosti izbral Tušmobilov brezmejni internet za 19€. Ampak se bojim, da Tušmobil ne bo dober za naš "okoliš". =).

Tudi ostali smo se bali, zato smo pa najprej testirali s prepaid kartico in se prepričali, da deluje OK in se odločili za izbrane pakete
wink-1.gif
.

Lp.

Drekavac

Zelenc'
18. mar 2011
24
0
1
Jaz z telefonom in tablco pokurim približno 1GB podatkov na mesec.
Telefon je skoz na mobilnem prenosu podatkov, tablca pa 80% Wi-Fi in 20% tethering s telefonom.

Osveževanje imam vse na 1 uro, sem povprečen mail in net user.
Ne igram iger in ne gledam videov.

Samo za približno orientacijo.
wink-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Drekavac pravi:
Jaz z telefonom in tablco pokurim približno 1GB podatkov na mesec.
Telefon je skoz na mobilnem prenosu podatkov, tablca pa 80% Wi-Fi in 20% tethering s telefonom.

Osveževanje imam vse na 1 uro, sem povprečen mail in net user.
Ne igram iger in ne gledam videov.

Samo za približno orientacijo.
wink-1.gif

Hvala za ta podatek. Taka informacija mi najbolj pride prav....pa čeprav vem, da je verjetno "tam tam ocena" ampak. vsaj za neko približno orientacijo.