Prenos podatkov na nov računalnik

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Kako najlažje iz starega računalnika z xp prenest podatke na novega z W7. Imam mrežni kabel (ki pa mi baje ne nuca, ker bi moral biti crossover, Wlan imata oba, imam tudi dovolj velik zunanji disk.

Poleg "mojih dokumentov" bi rad prenesel tudi klik in proklik (vključno z bazo parnterjev) pa zaznamke in gesla iz Chroma (nekaj jih imam pa tudi v IE, ki pa ga ne uporabljam praktično več.)

Kaj je še pametno prenesti?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Stvari na namizju - 2x mi je že uspelo, da sem pozabil vseh aktualnih stvari, ki si jih shranjujem tja
tongue-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Glede kabla: vstekaj in povej ali deluje ali ne. Najbrz bos moral obema racunalnikoma rocno nastaviti IP anslova (npr. 192.168.1.1 ter 192.168.1.2), ker ga sicer nimata od kje dobiti, ampak razen tega bo pa precej verjetno delovalo. V najslabsem primeru porini vmes en hub/switch (lahko tudi router, ki ima vsaj 2 LAN porta, to se najde prakticno povsod, kjer je broadband internet in vec kot en racunalnik pri hisi).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Outlooka nimam(gmail) vizitk tud ne(to me se caka narest v gmailu gsm cifre).
Od strojne opreme imam ruter linkis 54 gl, ki pa je na omari in bi raje wlan ponucal kot pa njega dol tlacil, pa tudi samo en kabel mislim da imam
za namizje hvala,
kako iz chroma prenesem up. Imena in gesla ki so shranjena.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Glede kabla: vstekaj in povej ali deluje ali ne. Najbrz bos moral obema racunalnikoma rocno nastaviti IP anslova (npr. 192.168.1.1 ter 192.168.1.2), ker ga sicer nimata od kje dobiti, ampak razen tega bo pa precej verjetno delovalo.
Ni treba.
V bistvu strogo odsvetujem bilokakšno ročno nastavljanje v bilokateri situaciji. Smo leta 2011!
Povežeš in si PC-ja lepo dodelita naslove.
Če imaš srečo, se drug PC takoj pojavi v Network neighbourhood (razen , če imaš kup firewall-ov...)
(OK, ne takoj, tam do 30 sekund traja)

Glede kabla, če se po priklopu zasveti lučka zraven konektorja, je OK.
Če je nov PC res nov, potem bo 100% delalo.

Torej:
- Poveži
- čez sekundo bi se morala ikonica za mrežo zraven ure pojaviti in kazati animacijo rumene pike in napis Acquiring network address
- čez 10-20 sekund pa OK (pozor, tudi če je OK, bo vsaj Windows XP pokazal mali trikotnik s klicajem, da ni povezave na internet, kar je normalno, saj nisi povezal na internet, ampak le na en PC)

Je pa hec, da izmenjava datotek med XP in 7 zna nagajati.

Pač probaš, če ne gre pa na zunanji disk snemat. Odvisno od okoliščin bi to znalo biti celo hitreje.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Po moje bo veliko prej prenesel podatke prek zunanjega diska, kot pa prek WLANa. Seveda je odvisno od količine podatkov, če gre za < 2GB se ne splača na disk, kar bo pa več, se pa takoj pozna. 700-800 kBps proti 12 MBps.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kje si 12 MBps vzel? USB2 leti okoli 30 MB/s (deljeno dva, ker potem moraš še na drug PC skopirat).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Odvisno od čipseta.
Ponavadi gre 30 MB/s, z srečno kombinacijo 35, z nesrečno pa 25.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Bom probal tole s kablom, po vsej verjetnosti bom pa naredil "back up" na disk in iz tam potem na novega.podatkov cca 50gb. Bo ze mlelo. Enkrat si jih moram pa malo uredit, ker tako kot imam sedaj urejene ni ravno najbolje na dolgi rok.(iskankje, podvajanje....)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Se da kako prenesti driverje za printerje (mislim da imam 4 v uporabi na starem laptopu od tega je en WL). sicer bo treba iskat driverje če jih slučajno W7 ne bo našel, oziroma bom skoraj mogel zaradi skeniranja,(čeprav sumim da ima W7 kako orodje za skenirat v pdf in jpg)
kako v chromu izvozit klik certifikat oziroma digitalno potrdilo. v IE mislim da znam, tule pa ne najdem

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
nekaj me heca
na obeh imam chroma, na starem že dve leti, na novem je bil že naložen
na oba naložim GBC, s starega naredim arhiv na ključek, dam v novega, tam odprem GCB, pa mi javi da naj najprej updejtam GC na 12..(v obstoječem piše da je verzija 11... in da je updejatan) in da izgleda da sploh nimam GC iskalnika. Tako da če dam obnovi mi tega ne naredi.
kje imam feler oziroma delam napako

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
in zakaj je "beta" različica najnovejša?
sicer pa počakjmo da mi DL. če mi ga sploh bo in ne bo rekel da imam že instaliranega.