prenos IPTV preko WLAN

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
razmišljam, da bi optimiziral storške ter se priklopil na sosedov internet. od njegovega do mojega okna je kakih 30m zračne razdalje, vmes je eno drevo. polaganje kabla ne pride v poštev, zato ostanejo samo brezžične rešitve. kaj za eno opremo bi moral nabaviti, da bi spravil T2 IPTV in internet od njega do mene, pa da bi bila zadeva robustna in prenosi solidni (vsaj 10Mbit).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Pri streamanju realno-časovnega videa preko WIFI boš skoraj sigurno imel težave, saj izgube paketkov ne moreš kar tako nadomestiti.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Usmerjene antene.
Se vedno je pa kabel zakon, sej ga ni treba zakopat, lahko gre po luftu ce je slucajno ze kaj speljano in se ga pripne zraven, lahko se ga polozi kje ob ograji, zivi meji itd...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.044
113
Za Telekom sem skoraj 100%, da gre, ali tako, da spustiš VIDEO VLAN 3999 v lokalno omrežje in pošiljaš vse skupaj preko WIFI (varnostno sicer ne najbolj priporočeno) ali pa uporabiš opremo, ki zna delati z VLAN-i in pošlješ VIDEO in internet ločeno preko enega WIFI omrežja in ga na drugi strani spet razdružiš in pošlješ na ustrezne porte pametnega stikala (ali routerja), kar je sicer najboljša opcija. Pri T2 sicer nisem točno prepričan kako bi zadeva delovala, saj sam nimam T2 ampak glede na to, da deluje IPTV preko UDPXY bi se zadeva nekako morala dati nastaviti. Sam sem sicer skušal enkrat priklopiti Motorolo od T2 čez router vendar ni delovala. Po moje bi bilo najbolje podatke iz dveh portov T2 modema (port za internet in port z STB) nekako združiti v en TRUNK port in ga poslati preko WIFI na oddaljeno lokacijo, ter tam zopet ločiti. Izvedljivo je skoraj 100%, realizacija pa je v rokah tistih, ki so naročniki T2
smile-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.044
113
Ni problem spraviti IPTV na računalnik, to deluje brez problema. Problem je spraviti IPTV na T2 IPTV vmesnik na drugi strani. Predvidevam, da OP želi tole, razen če bi rad zgolj gledal na računalniku, tisto bo delalo brez težav.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Ne rabi gledati na računalniku. Kakšna škatla s kodijem, zna tole predvajati tudi na tv.

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
časovni zamik in ostalo niti ni tako pomembno, saj ga niti ne uporabljam zdaj.
zraven TV je postavljen HTPC s kodijem