prenapetostna zaščita

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Kupujem razdelilec - prenapetostno začito.
Zanima me, če ima kateri od modelov zamenljivo varovalko. Torej, če pregori, da ne vržeš vsega stran..

Belkin, Philips...

LP

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Pristavljam svoj lonček:

Kaj se splača nabavit za neko malo pisarnico? Predvsem me zanima kaj je pri teh napravah potrebno gledat...... oz. kako seštejem kakšna zaščita pride v poštev za moje potrebe.
- 1 PC
- 1 prenostnik
-ruter
-kopirc
-disk
-ostala krama, polnilci ipd.

So tile naprave za kaj ali je bolj tako tako? Je tista "garancija npr. do 175.000€, 225.000€ bolj tako tako in je kakšen hakeljc noter?

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
dvomim, da lahko na tale razdelilec sploh obesiš naprave v vrednosti nad 225.000 EUR..
smile-1.gif

Vse moje elektro naprave z bajto in avtom vred niso tolk vredne
smile-1.gif
)

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik japke pravi:
dvomim, da lahko na tale razdelilec sploh obesiš naprave v vrednosti nad 225.000 EUR..
smile-1.gif

Vse moje elektro naprave z bajto in avtom vred niso tolk vredne
smile-1.gif
)

To nekako razumem, bolj me zanima če je kakšna finta, da naprava omogoča obremenitve do npr. toliko in toliko......daš pa gor naprave, ki prenapetostno zaščito preobremenijo.....torej je kje kak "skriti tisk", pri katerem se lahko laik, ki se ne pozna na štrom zaj***?

p.s. nisem štromar, niti nimam pojma o teh zadevah, samo razmišljam in bi rad mnenje nekoga, ki se na to spozna, da se ne bom pošteno nategn**.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem bral o tem, da bl nč ne nucajo, če napeljava v bajti ni pravilno narjena. Nisem ravno štromar, tko da po domače si predstavljam, da če nimaš ozemljitve v vtičnici ti tu tole nič ne nuca.
Bo pa kak štromar kaj več in bolj točno povedal.

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
ja to ja.
je vec elementov protinapetostne zascite, tak razdelilec je zgolj zadnji (mislim, da cetrti po prioriteti), ce nimas pred njim nic, ne bo tudi ta naredil nic...
glede garancije si pa poglej prilozene papirje. zamenljivo baterijo imajo pa APC razdelilci se mi zdi