prenapetostna zaščita infosec

luka51

Guru
16. avg 2007
14.497
5.790
113
imam infosec PFS 6 MASTER TGE

zadeva je stara nevem koliko. Bila je "izgubljena" v omari zdaj sem jo našel in želel uporabiti za računalnik. Zatakne se pa pri master vtičnici, ki ne dela (oziroma da ven 25v) vse slave vtičnice delujejo brez problema.
računan nimam, kdo je serviser nimam pojma, kje je bila kupljena še majn. lučka za power on gori (kot piše v navodilih da če ta lučka gori bo moral master delat)

kaj naj nardim? narazn se ne more vzet, ker je skupaj zanetana. bi bla opcija da probam šlusnt master vtičnco, da vrže ven varovalko potem pa resetiram z tipko reset. ali bom skuril zadevo če to naredim?

Svedr

Pripravnik
13. apr 2010
75
0
6
Kako si pa ugotovu da da ven 25 V ???
Misliš max 2.5 A ? to je maximalni tok, ne pa napetost! ( 2,5A = cca 600 W , komot priključiš računalnik gor )
Nč ne boš skuru, zato pa je varovalka, sam da ne boš škarje notr utaknu, pol boš pa res skuru.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.497
5.790
113
mater me tako razpizdi. bodi tiho če nimaš kaj pametnega povedat. sem napisal,da da ven 2.5A ? al je lepo jasno napisano 25v? se ti zdi da bi se človek zajebal in med 2 in 5 pomotoma rukno piko pol po vrh vsega pa še namesto V šel 5cm levo na tipkovnici in dal A?
kak bi le lahko ugotovil da da ven 25v. verjetno ne s prsti ampak multimetrom.

drugače je pa zadeva hin servisa v slo ni. v francijo nebom pošiljal. garancije ni. Čeprav piše, da je doživljenska je samo 1 leto od nakupa. kurcšlus ne reši nič razn, da odpali varovalko v omarici.

Svedr

Pripravnik
13. apr 2010
75
0
6
Ti že veš.... verjetn da 25V vn..... notr je pa transformator iz 220 na 25.... ahaaa....
Pomagat sem hotu ker je NEMOGOČE da ti da ven 25V , ker nima pretvornika !
Ti stručko si nameril 25 V , pa nej bo....
Da se ti sprehaja med nulo pa zaščito verjetn nisi pomislu....

Zaključujem debato.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.497
5.790
113
nima veze al je med nulo in zaščito. ven pokaže 25v namesto 228v kot na ostalih izhodih.
pa pametuj kolko hočeš.
master vtičnica pa še vedno ostaja nedelujoča.
naročo bom novo enako toto pa poslal v garancijsko popravilo (oziroma menjavo) z računom od nove. jebat ga. če je ta še vedno nova in nerabljena ampak pač izven garancijske dobe tega ne štejem kot nateg ali goljufija
smile-1.gif