Premalo prostora v dozi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.319
7.345
113
Zivjo,

Ker sem slabo nacrtoval se mi je zgodilo da imam preplitko dozo s stirimi vodniki v katero moram vgraditi krizno stikalo.

Ker se nahajamo na forumu ki gosti cvet slovenskega znanja sem preprican da bo imel resitev oz nasvet.

Torej najlazje se mi zdi, da bi vgradil stikalo z kratkim delom zadaj (da zasede cimmanj prostora v dozi). Ali je kdo ze videl kaj takega oz kje bi to imeli.

Tudi ostali nasveti so dobrodosli, torej ce ma kdo kak drug funkcionalen predlog.

Prosim pomagajte mi resit moj za.jeb.
smile-1.gif
hvala

I

Izbrisan uporabnik #9334

Morda bi vzel Gewiss-ovo ali Legrandovo stikalo, zavzame bistveno manj prostora kot klasika. Če kaj pomaga.
Elektronabava Črnuče.

Nazadnje uredil moderator:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Tudi jaz bi najprej probal poglobit obstoječo..odbij ji dno, mogoče bo že ok..ker je ponavadi luknja za njo. Če ne bo dovolj pa malo povrtaj.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.319
7.345
113
Premalo informacij sem dal...dozo sem sam vgradil ob prenovi komplet instalacij...notri pridejo 4 zile PPR kabla (zaradi specifike sem na tem mestu moral potegnit PPR), ki pa je zaradi izolacije in zascite precej tog. In enostavno ne uspem stlacit not stekarja.

Demz ze sedaj imam legrand... In sem razmisljal ce se je kdo kdaj srecal s kakim "specialnim" plitkim stikalom... Ker seveda, opcija je tud dozo ven vzet in globje PPR not dat...samo ker je problem na mikrolokaciji, ze zato sem dal PPR, drugace bi normalno cev prisla in zile...

No upam da se kdo kako idejo da =)

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Dej poslikaj... Ponavadi se da kable zvit nekako, samo res jih moras cist tocno skrajsat in buhnedaj da skrajsas prevec
smile-1.gif
bolj bo problem, ce ti kako hecno pride kabel v dozo in ga moras zvijat - ce imas dovod kable cisto na vrhu, ne zadaj, bos mel z vsakim stikalom kr hec...

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.491
3.589
113
Lahko odkrivaš toplo vodo, štekarji so kakršni so, specialnih a take paciente kot si ti, jih ni. Malo večji šraufen ciger in kladu v roke, 10 minut dela, dozo poglobiš in je rešeno. Saj prej al sleje boš to naredil, lahko pa modruješ še cel dan.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.319
7.345
113
Citat:
Uporabnik nemenabijat pravi:
Lahko odkrivaš toplo vodo, štekarji so kakršni so, specialnih a take paciente kot si ti, jih ni. Malo večji šraufen ciger in kladu v roke, 10 minut dela, dozo poglobiš in je rešeno. Saj prej al sleje boš to naredil, lahko pa modruješ še cel dan.
evil.gif
Ker si me ravno za pacienta razglasil: Dozo lahko stemam en meter globoko pa ne bo nic pomagalo, ker je problem PPR vodnik ki pride od zgoraj not. Tok o pacientih.

Problem odstranjevanja zunanje zascite PPR je ta, da se bojim da bom komplet izolacijo poskodoval. No bom porocal kako sem resil.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če ti pride kabel v dozo previsoko, še enkrat "razbij" ta detajl in porini kabel bolj nazaj. Zunanja izolacija ti je res odveč, če je še nisi odstranil... se pa nežno loti, ne vem koliko imaš kabla, ampak če te je strah da boš pregloboko zarezal, začni pri koncu, zareži vzdolžno in slači kabel do kamor rabiš. Nežno in počasi
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.319
7.345
113
Najraje bi ti dal gajbo, olfa noz in tebi prepustil tole finomehaniko. =)

No sej bom porocal...

P.S. pa res ne bi rad razbijal, ker je zadeva tik rped finisem da gre v najem....in mam ze psiholoski strah pred stemanjem =P

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
a vs firbc matra al bi radi pomagal?

situacija je zoprna, ker pride ppr bl na začetku v dozo...

največji šmortn bo če bo izolacijo zelo poškodoval... pa da pride potem v kakšen stik...

jaz vem, da se ne lotim odstranejvanja izolacije:)

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Apollo, če ti ni težko oz. če imaš možnost, je res najbolje, da stvar odpreš, kabel porineš globlje v steno, zmontiraš novo dozo in kabel spelješ v dozo od zadaj.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Obstajajo namenski nožički za snemanje izolacije, samo znajo biti okrog 30 EUR

https://www.youtube.com/watch?v=7w4TAl0fUiE

Če imaš možnost si kje izposoditi.
Jaz imam takega, ampak nisem iz tvojega konca.

Ne sračkaj ga no vse kar rabiš je: Tole:http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_13270_co800032_noz_za_elektricarje

Plus tole:https://www.mimovrste.com/klesce/unior-klesce-za-snemanje-izolacije-4781vde-605018