Premaknitev mape program files

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Se da premaknit mapo program files na drugo particijo? Najbolj me je strah, da nebi delovale tele windowsove komponente v program files, ko premaknem, prorgrame pa itak lahko na novo namestim. Če pa ne gre, pa bi me vsaj zanimal način, kako narediti, da se bodo programi default inštalirali na D:\program files\... in ne na tiste na C?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zdaj ne premikat, ker ti polovica programov ne bo delala, kaki bolj preprosti programi bodo delali ampak če ne drugo ti ne bodo delale bližnjice.

Drugače pa lokacijo spremeniš v regedit: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion in spremeniš vrednost ProgramFilesDir.

Če pa hočeš, da windowsi že ob instalaciji namestijo programe na D: pa je postopek 'malo' bolj zakompliciran: http://winhowto.blogspot.com/2006/06/how-to-change-locations-of-program_29.html

Zakaj pa bi sploh dal programe na D: ? Če boš kdaj formatiral komp boš tako ali tako moral na novo instalirat tudi vse programe, tak da boš moral zbrisat celo mapo. Jaz imam edino My Documents na D:, C: pa imam velik 20 GB - toliko, da je dovolj za winse in programe.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Hvala! Dal bi pa rad na kartico na asusu EEE, ker ima le ta noter le 4GB diska.