Prekrivalo proti toči

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Kakšne pozitivne izkušnje morda? Kje kupiti kakšno uporabno in kakšne so cene? Neurja se bližajo, moj avto pa ves čas na odprtem. Pametno bi blo nekaj nabavit. Kaj mora met prekrivalo, ki bo služilo namenu?

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Kolikor se jaz spomnim, lanski toči ni pomagalo nobeno pregrinjalo (vsaj tista iz Ptuja). Ne vem, kako debelo je to blago.
Mislim, da je najboljša zaščita proti toči kasko zavarovanje
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Prodajajo ga na lokalni izpostavi tvoje zavarovalnice.

Resno - edina prava stvar je zavarovanje. Majhna toča ne naredi škode, velika, ki dela luknje in razbija stekla, pa razbije tudi tvojo glavo. Nisem nor, da bi v takem vremenu (če me preseneti) letel pokrivat avto. Je bilo lansko poletje kar nekaj napisanega o poškodbah, ki so jih skupili takšni naivneži.

Je pa to samo moje mnenje.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
tudi tista toča po brkinih je bla kar močna.............no jaz imam proti toči odlično rešeno.......je že cel luknjast....tako da me ne skrbi več.

Penjeni polietilen.....debeline 2 cm.....to bi pomagalo.....morda.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
BMK za točo, za take stvari je kasko in niti pod razno ne mislim skakati po dvoriscu s kaksno prevleko...naj ga stolče...ga bojo že popravili
grin1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
tak udarec kot je padel meni na avto ,da mi je nad vrati tisti trdi rob zabilo noter........da ti prileti v glavo...si mrtev............če pokriješ...daj preden začne ,drugače je bolje ne skakat po toči....je lahko kar smrtno nevarno.

nitrA

Zelenc'
11. maj 2009
8
0
1
ljubljana
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
BMK za točo, za take stvari je kasko in niti pod razno ne mislim skakati po dvoriscu s kaksno prevleko...naj ga stolče...ga bojo že popravili
grin1.gif
tuki ti dam prou. pri starem avtu sem enkrat placala za toco pa me je izucl. pr tanovem kasko lepo in prou nasmejana pridem na zavarovalnico, ker ti ga spedenjao da je k nov!
nahrung002.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ce komu pride prav, zavarovalnica triglav ima po novem opcijo zavarovanja avtomobila proti toci brez komplet kaska. se pravi lahko vzames najbolj golo obvezno zavarovanje + proti toci cca. 90eur.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Kolko vem ma AS tudi sem ravno za svojega naredil, ti v bistvu naredijo samo kombinacijo ki po pogojih vključuje naravne katastrofe in vandalizem.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
aja zakaj pa potem agent lansko leto o tem ni vedel nic, ko sem hotel twingota zavarovati z obveznim zavarovanjem in samo še proti toči? nobene kombinacije slabo vreme, deska na streho, vandalizem in podobno.

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
No, saj ne da bi med točo skakal zunaj. Takrat je že tak prepozno, stolče mene in avto. Se pravi, se ne uporablja kakih prekrival sploh, ni nič kaj uporabnega? Deke torej.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
aja zakaj pa potem agent lansko leto o tem ni vedel nic, ko sem hotel twingota zavarovati z obveznim zavarovanjem in samo še proti toči? nobene kombinacije slabo vreme, deska na streho, vandalizem in podobno.

Naravne nesreče kot kombo delnega kaska obstaja že zelo dolgo (Triglav). Jaz sem npr. lansko leto kenslal kasko in se naslednji dan spomnil, da sem pozabil na točo. Ustavil sem se na prvih teh. pregledih in doplačal. B.p.

Razen če sedaj ponujajo kombinacijo, ki vključuje izključno samo zavarovanje proti toči?

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Zamenjaj agenta. Jaz sem proti toci zavaroval avto ze ne vem, pred tremi morda celo stirimi leti. Pri triglavu, vzel samo kombinacijo kjer je vkljucena toca in placal na vem, nekaj cez 10 tisocakov bivsih sitnih. Aja, brez agenta in muck, sel na Verovskovo in zavaroval.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ce komu pride prav, zavarovalnica triglav ima po novem opcijo zavarovanja avtomobila proti toci brez komplet kaska. se pravi lahko vzames najbolj golo obvezno zavarovanje + proti toci cca. 90eur.

Hvala za tale podatek, upam da je res, ker ravno podaljšujem reg in zavarovanje!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Dejmo diagnosticirat kaj je to "zavarovanje proti toči".

Kombinacija B ali kaj tretjega?

Kot smo ugotovili B ni nikakršna novost.

Citat:

Delno kasko zavarovanje lahko sklenete tudi brez sklenitve splošnega kaska, razen kombinacije K. S kombinacijami delnega avtomobilskega kaska lahko zavarujete vozilo pred naslednjimi nevarnostmi:

* B – naravne in elementarne nesreče: krita je škoda, ki nastane zaradi nevarnosti iz drugega sklopa splošnega kaska;
.
.
.

2. sklop splošnega kaska:
naravne in elementarne nesreče: požar, potres, direktni udar strele, nenadno zunanje toplotno in/ali kemično delovanje, eksplozija - razen jedrske, vihar, toča, snežni ali zemeljski plaz, poplava, hudourniška ali visoka voda;

Vir: Triglav

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Sorry, hvala VSEM, ker za to kombinacijo nisem vedel oz. ne vem zakaj lani nisem videl tega ko sem delal zavarovanje...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:

Menjaj agenta, ker če že osnov ne ve...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Lahko da je šlo za nesporazum. ggg je želel samo zavarovanje proti toči:

Citat:

nobene kombinacije slabo vreme, deska na streho, vandalizem in podobno.

kombinacija B pa pokriva širši spekter naravnih nesreč.
sprasujem se.gif