Prekoračen silobran in potrdilo o nekaznovanosti

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.816
555
113
42
povsod malo
Sprašujem ali si lahko poštar, če si imel prekoračen silobran?
Za poštarja bit rabiš med drugim potrdilo o nekaznovanosti

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
To je kvečjemu plus
grin1.gif

Drugač pa po petih letih po preteku kazni se kazen briše iz kartoteke al kaj že majo tiste črne bukvice in veljaš za nekaznovanega.

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Če si dobil pogojno to ni kazen ampak opozorilna sankcija, za katero pa pravne posledice (v tvojem primeru prepoved opravljanja poklica) ne nastanejo.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.816
555
113
42
povsod malo
Ne ona bi mogoče padla s kolesa 5x
grin1.gif

Kar jaz sprašujem je huh 2 leti pa nekaj mesec od tega dogodka na sodišču je bilo cca 6 mesecev nazaj.
Zdaj sem pa izvedel, da iščejo poštarja za čez tavelke praznike pa sem se spomnil, da imam prekoračen silobran iz preteklosti pa ne vem ali dobim čisto potrdilo o nekaznovanosti ali ne

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
To je kvečjemu plus
grin1.gif

Drugač pa po petih letih po preteku kazni se kazen briše iz kartoteke al kaj že majo tiste črne bukvice in veljaš za nekaznovanega.

aja?
confused-1.gif

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Če si dobil pogojno to ni kazen ampak opozorilna sankcija, za katero pa pravne posledice (v tvojem primeru prepoved opravljanja poklica) ne nastanejo.
eh sej ni tega dobil.
če ma pač pogojno, pa če rabi prnest potrdilo o kaznovanosti bo to notr. pogojna se briše eno leto po izteku preizkusne dobe. itak pa to ne bo problem, s pogojno si lahko še policaj.
hysterical-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
odvisno kaka pogojna in kaj pise v operativnih evidencah policije - policija nekaznovanost preverja tudi cez svoje evidence, kjer pa so not vsi zapisi tudi ce si bil kdaj samo osumljen cesa - tudi ce je tozilec recimo odstopil od pregona.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
policija nekaznovanost preverja tudi cez svoje evidence, kjer pa so not vsi zapisi tudi ce si bil kdaj samo osumljen cesa

Ampak, dokler nisi kaznovan ne šteje kot kaznovanost, tako da nebi smelo biti pomembno. Jaz sem bil 2dni na povšetovi preden so našli tiste, ki so stvar dejansko storili in če bi me to kdaj stalo kakšne službe ipd. bi tožil policijo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
jaz sem repliciral tistemu ki je pisal o tem da si lahko kljub pogojni sprejet v policijo. Policija se vedno ravna tudi po svojih evidencah. Enako velja za vse poklice kjer mora policija podati mnenje o varnostnih zadrzkih.

22. jul 2007
1.401
59
48
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
jaz sem repliciral tistemu ki je pisal o tem da si lahko kljub pogojni sprejet v policijo. Policija se vedno ravna tudi po svojih evidencah. Enako velja za vse poklice kjer mora policija podati mnenje o varnostnih zadrzkih.
Glede na to,si očitno lahko pogojno obsojen:
* končana srednja strokovna šola ali gimnazija;
* državljanstvo RS s stalnim prebivališčem v RS;
* ne sme biti pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in ne sme biti obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot tri mesece;
* ne sme biti v kazenskem postopku zaradi kaznivega dejanja iz prejšnje alinee;
* da nima dvojnega državljanstva;
* da ni uveljavljal ugovora vesti vojaški dolžnosti;
* vozniško dovoljenje B-kategorije;
* ustrezne psihofizične sposobnosti.
Ali pa boš dejansko sprejet je pa druga pesem.............

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Toso uradni pogoji. Potem ko prides v recimo 2. krog, se dela varnostna preverka - in ce takrat v racunalniku pise da si bil osumljen kakega kaznivega dejanja, tvoje moznosti drasticno padejo - se gre pac gledat kaj je to bilo... Enako velja za prekrske, vsaka krsitev JRM z elementi nasilja te v 90% zapecati.

In potem ko si sprejet, te se enkrat preverijo na MNZ (vcasih je to delal center za zascito podatkov na GPU) v sluzbi za tajne podatke, kjer ti dajo (ali pa ne) dovoljenje za dostop do tajnih podatkov. Da bos si predstavljal resnost te preverke: Vsi ki bili kdaj ustavljeni zaradi voznje pod vplivom alkohola so bili vabljeni na razgovor in so morali s eprice pripeljat da so potrdile da imajo urejeno zivljenje. Poznam enega ki je pri 16 storil KD ko je ponarejal mesecne nalepke. No notri je prisel ker nikoli ni bil obsojen in ker se komandirju ki je podpisal preverko to ocitno ni zdel nek tezek prestopek (mladost je norost), dovoljenja pa ni dobil in zato ni mogel postati policist.

Je pa veliko preverk ki jih zahtevajo UE pri izdaji oroznih listin varnostnikom in cca 50% jih je negativnih in policija meni da so osebe varnostno vprasljive.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
jebeštrga, drugic se pa zadrz, ko ti starka na ulici rece, da izgledas k huligan
evil.gif