Preklapljanje med mono in stereo.

splash

Fizikalc
1. sep 2007
438
49
28
43
Ali ima kdo od vas podoben problem in sicer, da se na lcd tv Gorenje stalno preklaplja med mono in stereo.
V zg.desnem kotu se pojavi tisti okvirček v katerem piše št, programa, način slike, ter mono ali stereo.
V navodilih nisem zasledil nič, kar bi mi pomagalo. Sosed ima isto tv kot jaz, ampak njega ne moti (je že v letih).

Normalno bi bilo da se ta okvirček pojavi na začetku ko premakneš na program in potem tako ostane.
Ampak ta okvirček se stalno pojavlja - sedaj po nekaj dneh je postalo že zelo nadležno
bonk.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Starsi imajo doma en star Sonyjev CRT TV, ki tudi stalno preklaplja med mono in stereo (ima ene rdece LEDice spredaj za indikacijo, na ekranu na sreco ne pokaze nic, sicer bi ze kdo popizdil). Zakaj se to dogaja, ne bi vedel, mogoce je to stvar programa ?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Oce je pred leti nabavil Phillipsov LCD, kjer se je pojavljala ta napaka. V BB so trdili, da je kriv nas kabelski operater (kjer sem takrat se delal). Po nekaj "grdih" pogledih so stvar vzeli resno, tako, da so takrat sporocili, da je serija teh TV-jev zanic, zato so ga zamenjali.
Sicer pa.. se to dogaja na kabelski ali sobni anteni? Mogoce preslab signal?

splash

Fizikalc
1. sep 2007
438
49
28
43
To se dogaja na kabelski. Res da imam podalšek kabla doma narejen, ampak ni fore, ker sosed ima isto Gorenje lcd in mu isto kaže.
Dogaja se na kabelski, ampak, če gledam digitalne ali HD kanale, se pa to ne pojavlja.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Pri meni se je to tudi včasih dogajalo na kabelski pri nas... (zanič operater Elektro Turnšek)... Potem je bil pa mir...
Tudi Sony CRT, letnik 1998... Zdaj sem se ga losal, imam T-2 TV.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Starsi imajo doma en star Sonyjev CRT TV, ki tudi stalno preklaplja med mono in stereo (ima ene rdece LEDice spredaj za indikacijo, na ekranu na sreco ne pokaze nic, sicer bi ze kdo popizdil). Zakaj se to dogaja, ne bi vedel, mogoce je to stvar programa ?

Tudi v tem primeru je (analogna) kabelska.