prekinjanje internetne povezave

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik 3287

Kaj bi lahko bilo narobe? Imam ciskotov ruter, nanj priklopljenih par zadev (dve žični, štiri brežično) in mi dnevno vrže povezavo dol za par sekund (vsaj desetkrat na dan), nakar se sam od sebe postavi nazaj (internetna povezava). Prišel mojster od ponudnika, pogledal (prej so preverili pri sebi) in rekel, da je ruterček krivec. Nakar odklopim ruter, priklopim kabel direkt na eno škatlo, dela nekaj časa in mi vrže dol. Sedaj dela cca eno uro bp. hvala
lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Če je tudi brez routerja dol metalo, potem mislim da je jasno kje je krivec. Pokliči jih še enkrat in jim reči da tudi brez routerja prekinja.
Kakšen internet pa imaš? Kabelska, xDSL?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Poskusi priklopiti še kakšen drug računalnik. Če se dogaja isto, menjaj router ali modem. Ko sem bil še pri Siolu, se mi je to dogajalo, pa so mojstri krivili moje 3 računalnike. Zamenjal sem modem in pa tudi ponudnika.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Prekine vsem napravam. Internet je optika od Telesat ponudnika.

@scorpion: kako misliš še kak drug računalnik? Saj sem. Pa je prekinilo. Pa dvomim, da bi mi hkrati krepnil in ruterček in modem. Ponudnik pa trdi, da mi (po njihovi evidenci) v bistvu nikoli ni prekinilo povezave?

Ko pa je danes mojster prišel gledat, mu je prekinilo. Me zanima ali tudi tokrat ne bodo imeli "zapiska" , da je prekinilo.

lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

Ne vem. Model mi je včeraj dejal (po telefonu), da pri njih ni zabeleženo nič. Niti enkrat. Ali imajo kake češke zadeve ali pa se norca delajo.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Jaz sem imel takrat na modem, ki je bil obenem tudi router (pač siolova zadeva), priključen hišni PC in še dva laptopa. Serviser mi je rekel, da je napaka na računalniku. No na vseh treh noramlno da ne more biti enaka napaka.

Če si sprobal samo z enim računalnikom, probaj priklopiti še kakšnega drugega, da vidiš, če je mogoče mrežna kartica na računalniku kriva.

I

Izbrisan uporabnik 3287

ne vem, če si me razumel. kabel od ponudnika imam v ciskotu, od tam naprej pa dve zadevi na žico, štiri pa na wifi (pa še kako občasno). ven meče, če je priklopljeno v ciskota. potem dal kabel ven iz ciskota in ga dal direkt v eno od škatel. in tudi tam je prekinilo, ter se takoj za tem (kot vedno) postavilo samo od sebe nazaj.

Lahko bi probal še v eno od drugih zadev priklopit direkt a se mi zdi čisto BV. Ne verjamem, da mi je šel in cisko in še v tej škatli mrežna v istem času...
Bom videl jutri kaj mojstri porečejo...

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Živjo

Podobno težavo imam tudi sam že nekaj časa... Problem je da se ti internet zaustavi skoraj na nulo. Oni tam ne zaznajo prekinitve, ti kot uporabnik jo občutiš kot 10-15 sec nedelovanje interneta...
Imam čisto navadni adsl 2/256. Pri meni so bili od siola jeseni (ker problem traja že nekaj časa) in so delali neke meritve. Ugotovitev glede na to da sem na podeželju je bila da moti električni pastir... Seveda problem ostaja tudi sedaj ko je zima in 100% pri -15 st C ni nobenega električnega pastirja nikjer
smile-1.gif

Včeraj mi je crknil siolov modem-router tako da končno dobimo novega... Če problem še ne bo rešen, potem je problem 100 % v preveliki hitrosti. Namreč prej smo imeli 1/256. Ker je siol brezplačno nadgrajeval dostope na maximum ki ga omrežje omogoča, nekje konec poletja-jeseni... sem 100 % da je vzrok potem to... Ne vem kako je z optiko, ampak problem je 100% podoben....
Kakšno imaš hitrost na optiki ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Čisto isti primer sem imel jaz pri Siolu. Naenkrat mi je začelo prekinjat. Pri njih je kazalo da je vse v redu. Ko so menjali modem preverili linije in vse kar se da so se stvari še vedno bile iste. Potem so enkrat resetirali celotno centralo (Kar baje nikoli ne naredijo). In od takrat je bilo potem v redu. Zaenkrat še vedno deluje (tok, tok, tok)...

I

Izbrisan uporabnik 3287

Na tem naslovu imam 10/10. Sama hitrost ne more bit problem. Na drugem naslovu imam 20/20 pa nič ne serje.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
mi smo tako imeli probleme z nalaganjem strani ... no na siolu se seveda ni videlo nič, no na koncu po ne vem kolikih klicih o težavi, sem tam dobil enega, kateremu sem še danes dolžan pivo, ki je dal naslednji nasvet:

Zamenjaj DNSje na DNSje od Arnesa ali pa od Googla.

Od takrat problemov ni.

lp Avi

osterklin

Zelenc'
29. sep 2009
23
0
1
Gorenjska
Citat:
Uporabnik Avian pravi:
mi smo tako imeli probleme z nalaganjem strani ... no na siolu se seveda ni videlo nič, no na koncu po ne vem kolikih klicih o težavi, sem tam dobil enega, kateremu sem še danes dolžan pivo, ki je dal naslednji nasvet:

Zamenjaj DNSje na DNSje od Arnesa ali pa od Googla.

Od takrat problemov ni.

lp Avi

Ne razmem kak bi zamenjal DNS-je če ti ga dodeli siol oziroma pri meni t-2

Nazadnje urejeno:

Avionar

Pripravnik
14. sep 2012
30
0
6
39
poceniletalskekarte.si
smt: v primeru da imaš na linksysu PPPoE povezavo, ti svetujem da spremeniš nastavitev iz ''connect on demand'' na ''keep alive'' in določiš redial period 180 sekund. Meni je to pomagalo.

Nazadnje urejeno:

Avionar

Pripravnik
14. sep 2012
30
0
6
39
poceniletalskekarte.si
Citat:
Uporabnik Wild pravi:
Živjo

Podobno težavo imam tudi sam že nekaj časa... Problem je da se ti internet zaustavi skoraj na nulo. Oni tam ne zaznajo prekinitve, ti kot uporabnik jo občutiš kot 10-15 sec nedelovanje interneta...
Imam čisto navadni adsl 2/256. Pri meni so bili od siola jeseni (ker problem traja že nekaj časa) in so delali neke meritve. Ugotovitev glede na to da sem na podeželju je bila da moti električni pastir... Seveda problem ostaja tudi sedaj ko je zima in 100% pri -15 st C ni nobenega električnega pastirja nikjer
smile-1.gif

Včeraj mi je crknil siolov modem-router tako da končno dobimo novega... Če problem še ne bo rešen, potem je problem 100 % v preveliki hitrosti. Namreč prej smo imeli 1/256. Ker je siol brezplačno nadgrajeval dostope na maximum ki ga omrežje omogoča, nekje konec poletja-jeseni... sem 100 % da je vzrok potem to... Ne vem kako je z optiko, ampak problem je 100% podoben....
Kakšno imaš hitrost na optiki ?

Kaj imaš pc direktno na modem priklopljen ali imaš vmes kakšen router?
+ zgolj za info: lokalna hitrost nima nič z hitrostjo interneta

I

Izbrisan uporabnik 3287

Pri meni se je zadeva poštimala. Sicer imam optiko 20/20. Kaj je bilo? Nimam pojma. Šel kupit nov ruter. Težil ponudniku (direkt direktorju par dni zapored kar pri njemu v pisarni) priklopil, naložil oziroma povezal vse na novo, obesil gor dve zadevi na kabel, štiri brez, plus vse izadeve in tv-je. Dela. Kaj naj rečem, stari ruter zdaj dela na drugem mestu brez problemov. LP