Prekinjanje internetne povezave (WiFi)

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Zadnje čase se mi vse pogosteje dogaja, da se brezžična internetna povezava sama od sebe prekine. Povezava je še vzpostavljena, ampak samo lokalno, internet pa ne dela. To se mi dogaja na dveh različnih lokacijah, z dvema različnima ruterjema in Lenovo prenosnikom, R61i, Vista. Včasih se mi je to zgodilo mogoče enkrat na mesec, sedaj pa vse pogosteje, vsaj enkrat na teden. Potem, ko povezava pade, računalnik ne najde nobene brezžične povezave in ga nikakor ne morem prisiliti, da bi se spet povezal preko wifija. Moram ga resetirat, potem se spet avtomatsko poveže nazaj. Do kakšnih sklepov, zaradi česa se prekinja, nisem prišla, lahko gre med dolpotegom, med spanjem, med brskanjem po internetu, ni neke stalnice, kdaj se prekine.

Obstaja kakšna rešitev, ker resetiranje postaja nadležno.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Napisala si nasprotujoci-si trditvi. Kaj je od napisanega res, ali pade wireless povezava ali povezava lokalno deluje, ne deluje pa povezava od routerja do ISPja (napisi pri katerem ponudniku in za kaksen tip sploh gre) ?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Povezava je še vedno vzpostavljena, deluje le lokalno, na internet pa se ne morem povezat.

Aja, ponudnik, Telemach in pa Siol. Ne vem, kaj ti naj napišem za tip?

Nazadnje urejeno:

dejan3

Zelenc'
13. sep 2010
4
0
1
To je znan problem na Lenovo računalnikih. Problem je v kompatibilnosti Lenovo driverjev in Windows updatih.

Tudi sam sem imel veliko problemov na Lenovo SL 500, rešil sem jih pa tako, da sem začasno ustavil Windows update. Začasno, ker sem na Visti in mislm v bližnji prihodnosti formatirati računalo in naložiti 7-ko brez Lenovo šare, ki je prednaložena.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Povezava je še vedno vzpostavljena, deluje le lokalno, na internet pa se ne morem povezat.

A pa res deluje (ti lahko pingas router) ali ne deluje ? Ce ne deluje, potem je morda to, kar je napisal mozakar pred mano. Ce deluje, potem ni to, kar je on napisal, ampak mora biti tezava v routerju (in ne v wireless delu).

Citat:
Aja, ponudnik, Telemach in pa Siol. Ne vem, kaj ti naj napišem za tip?

Ali gre za PPPoE ali ne, se naslov pridobi avtomatsko (DHCP) ali gre morda celo za fiksni naslov, in ali ponudnik redno podira povezavo (npr. na 24 ur) ali ne.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
@dejan3 sem malo prebrskala tudi po internetu, pa je res kar dosti teh težav, samo se dogajajo tudi z drugimi prenosniki. Je še kakšna druga rešitev poleg tega, da ustaviš update?

@Radirko Ne vem, kaj ti naj odgovorim, ker nimam pojma, o čem sprašuješ? :oops1:

I

Izbrisan uporabnik 3287

Da se malo "vrinem": smo na wi-fi povezavi v nekakšni mreži. Prejšnji teden se je vse skup sesulo. Sem nekako poštimal zadevo in sedaj en prenosnik (toshiba) niti pod razno ne dobi povezave (samo lokalno) do interneta, drug (acer) dela normalno, iphone naprimer pa kakor se mu "sprdne" (enkrat ja, enkrat ne). Toshiba je pred "padcem" mreže deloval normalno (povezava)

kaj bi lahko bilo?

lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz sem zadnjič spremenil WPA-PSK geslo in in eni PC-ji so imeli težave.
Potem sem pri njih izbrisal shranjeno mrežo in jo na novo kreiral, pa je šlo.
Nekje pod Wireless settings...

Ni nujno da je pri tebi isto, je pa vredno poskusit.

I

Izbrisan uporabnik 3287

hvala. na enem sem tako bil uredil. na pofukani toshibi pa jebe in jebe.

lp

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Katero WiFi kartico pa imaš? Npr. Intel WiFi 5100 AGN so res porazne, stalno prekinja brezžično povezavo, ne glede na različico gonilnikov. Nekaj verzij gonilnikov je pri meni celo povzročalo BSOD na Windows 7.