Preiskave - zdravniški recepti

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
http://www.24ur.com/novice/slo...a-receptov.html

Zanimiv je en komentar, ki pravi da je oseba upravičena do zdravilišča, pa ji niso dali napotnice.

Citat:
ančka30 01.07.2014 14:40:34 11
13
2
Sam tolk v vednost.Bila sem 6x operirana,pa mi pripada napotnica za zdravilišče,mi rekle sestre b Izolski bolnici.Pa ko sem omenila na viziti Dr.so se mi sam posmehovali hinjavsko ej!!!! Tako,da nisem dobila napotnice-ZAKAJ NE,zato ker dr spravljajo napotnice za sebe,ko so večji prazniki,SEBI IN SVOJI ŽLAHTI DELIJO,DA GREJO PO TOPLOCAH(to so,tle grejo nekatere naše napotnice),TO JE OSEBJE KI ZAPOSLENO V IZOLSKI BOLNICI MI REKLO!!!!!! Tako je isto z recepti,ni kej dost za misliti!!!!!

Bom preveril iz prve roke.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Preverjeno iz prve roke: privilegij toplic je daleč najmanjši problem zdravstva v Sloveniji.

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Bedarija....
Postopek odobritve zdravilišča je tak:
če obstaja indikacija osebni oziroma lečeči zdravnik poda predlog imenovanemu zdravniku, ki je na pacientovo ime, bolnik ga mora tudi podpisat. Predlog in medicinska dokumentacija se pošljeta na ZZZS, kjer jih pregleda imenovan zdravnik, ter izda odločbo v kateri odloči, če se bolniku odobri zdraviliško zdravljenje ali ne.
Odločbo po pošri prejme bolnik, lečeči zdravnik. osebni zdravnik in zdravilišče. Kako bi torej to izvedel brez vednosti pacienta???

Ženska si očitno predstavlja, da se gre v zdravilišče, tako da dobiš prazno napotnico s štempljem in se s tem javiš na recepciji zdravilišča...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
V zdravstvu marsikaj smrdi. in to zelo.

Poznam primer ene samooklicane veledirektorice v zdravstveni ustanovi, dela z denarjem kot svinje z mehom pa ji ne more nobeden nič, ker ima povezave do ministrov. Kdor reče kaj proti nenemu veličanstvu enotavno leti in si nakoplje za vrat kriminaliste itd. Javni zavod je pod njenim vodstvom postal družinsko podjetje saj je zaposlila vse možne sorodnike in znance. Ko zadevo poznaš enkrat izgubiš zaupanje v zdrvstveni sistem. pa ni edina v Sloveniji, ki zadeve v zdravstvu vodi po domače.

poleg tega pa se imajo zdravniki za male bogove nekateri mislijo da so celo več kot bog. Tako, da bi skoraj verjel temu komentarju.

Verjamem, da je postopek odobritve zdravilišča tak kot si napisal ampak to velja za "navadne" državljane. Zdravniki pa so več kot navadni državljani......

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Če je res, da so morfij prodajali na Balkan, potem gre za hude kriminalne združbe v zdravstvu.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Če je res, da so morfij prodajali na Balkan, potem gre za hude kriminalne združbe v zdravstvu.

Dvomim, da bi s 70 recepti (neko tako številko so omenjali) morfija naredili za pol miljona škode. Moralo je it za neka res draga zdravila, kar pomeni najverjetneje nekaj za zdravljenje rakavih obolenj.

Pisalo je tudi, da so pisali stvari, za katere niso bili pooblaščeni, ginekologi pa načeloma, v teoriji, lahko predpišejo morfij.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Tnx,

zanimivo. V tem primeru se mi, če primerjam "moralno težo" teh poslov, Karner zdi kot smrkavec v trgovini, ki ukrade čokolado proti našim "veljakom", ki so trenutno po zaporih...