Preimenovanje S.P.-ja

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Se da mogoče lastnika na firmi menjat(recimo prodaš s.p.),meni je vazno,da naziv firme ostane.
cool-1.gif

Sedaj je recimo firma: "ALTER" MARKO NOVAK S.P.
potem pa bi bilo : "ALTER" MARIJA KRAJNC S.P.
Upam ,da me razumete kaj želim naredit,v tem primeru gre za prenos firme na drugo osebo,
seveda se pa "Marko" in "Marija" strinjata z zadevo.
Lp.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Fantazijsko ime (kot temu pravi Ajpes) tu ni relevantno. Kolikor mi je znano, sta dve možnosti za prenos: prva in najenostavnejša je, da marko novak proda vse kar ima mariji kranjc.
Druga možnost pa je, da je marija kranj pravni naslednik marka novaka, to pa pomeni da prevzame komplet poslovanje in če recimo nekdo toži novaka, ta pa kot podjetje ne obstaja več, gre vse skupaj na kranjčevo. Čeprav pri s.p.-jih zna bit to malo zaguljeno, ker sta s.p. in fizična oseba povezani osebi. Pri d.o.o.-jih pa je sigurno tako kot sem napisal. Poleg tega pri pravnem nasledstvu "podeduješ" tudi zaposlene.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Saj tu gre za prenos vsega,znači delavcev,posla,dolgov,profita etc,praktično vsega.Lahko se gre v prodajo tudi.
Mene zanima samo glede tako imenovanega "fantazijskega" imena,znači prenos le tega,če je možen.
Lp.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Mislim, da ne bi smelo biti težav. Sicer pa pokliči na najbližjo izpostavo Ajpesa.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Naziv itak ni zelo pomemben, če te 'alter' tako veseli, ga moraš registrirati kot blagovno znamko, da lahko potem drugim težiš če kopirajo.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Kako ni pomemben naziv,recimo,če hočeš ustanovit "alter" d.o.o.,pa če že obstaja,ti ga ajpes ne spusti skoz.
Lp.

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
Najprej boš moral odpred svojo firmo, potem se pa lahko naredi prenos. Ker se vse spremeni, davčna št., št TRR, lastnik
smile-1.gif

Pa za elektrosnko bančništvo boš tud rabil dat izdelat svoj certifikat, ker je vezan na davčno št.