Prehod zd iPhona 3GS na 4G - itunes?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ker je med vami to že delal kdo, kako je s prehodom? Samo priklopis tanovega gor in se prensejo aplikacije na novega ali ne?
Ali je treba za novega spet kupiti nove aplikacije?

Pa kako 3GS-a spraviti v factory nastavitve, brez da bi se gor naložil popolnoma nov SW ki se ga verjetno ne da še jailbreakat? Je pa Italjanski, trenutno z verzijo 4.0.1 , razlog JB-ja je pa Cydia in Instalious
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Priklopiš iPhone na iTunes... tam izbereš restore from backup (izbereš backup željenega telefona) in klikneš OK. Po končanem postopku bodo na novem telefonu podatki (aplikacije, imenik, glasba, vse...) identični kot na starem.

Seveda zgoraj napisano velja le za originalne (nejailbreakane) telefone.

Če imaš star telefon jailbreakan, nov pa ne, lahko zgornji postopek še vedno izvedeš.... AMPAK če si imel kakršnekoli težave s starim telefonom, obstaja ZELO velika verjetnost, da se bodo težave z backupom prenesle na novega. In seveda se crackane aplikacije ne bodo dale inštalirati na nejailbreakan telefon (hvala bogu to ni android).

Sicer ima pa Apple tako politiko.... ko ti kupiš aplikacijo, jo lahko inštaliraš na NEOMEJENO število naprav. Edini pogoj je ta, da se te naprave sinhronizirajo na enem izmed petih avtoriziranih računalnikih (s svojim iTunes accountom lahko namreč avtoriziraš pet računalnikov).

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Naredipš backup in potem restore na novega. Aplikacije so vezane na apple account in ne na iphone, tako da ja, normalno uporabljaš kupljene aplikacije naprej.

Če imaš sedaj JB na 4.0.1, si v cidii nastaviš da shrani SHSH, če še nisi. Ko zaženeš cidyo mora pisati da ima shranjen SHSH za 4.0.1. Potem lahko restoraš nazaj na 4.0.1 in normalno JB.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kar se tiče novega ( 4G ) , bom aplikacije nalagal sproti oziroma iz sinhronizacijo, ne pa iz backupa. Bolj me je zanimalo vezano z nakupom.

BI pa rad starega 3GS-a, dal v popolnoma tovarniško stanje in ga povezal z novim accountom, samo nočem da se updejta na zadnji SW ker kolikor vem, se tega neda JB-jat, ali se motim? Nato bi na 3GS-a spet ročno naložil aplikacije in ne iz backupa.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
3GS sem ravno danes dal v tovarniško stanje. Šel sem pod nastavitve, splošno, reset, tam pa reset and erase all user's settings and data ...
nevem točno, nekaj takega je bilo. Vpisati sem moral štiri mestno številko (pri meni 0000, nevem ali sem jo kdaj spreminjal ali je to privzeta), nato pa se je iPhone ponovno zagnal, ponovno ga je bilo treba aktivirati, tako da mislim da niti JB ne ostane na napravi.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
3GS sem ravno danes dal v tovarniško stanje. Šel sem pod nastavitve, splošno, reset, tam pa reset and erase all user's settings and data ...
nevem točno, nekaj takega je bilo. Vpisati sem moral štiri mestno številko (pri meni 0000, nevem ali sem jo kdaj spreminjal ali je to privzeta), nato pa se je iPhone ponovno zagnal, ponovno ga je bilo treba aktivirati, tako da mislim da niti JB ne ostane na napravi.

Ta psotopek deluje, ce iPhone NI jailbreakan... ce pa je jailbreakan, pa se ponavadi po rebootu ustavi na jabucku in ga resi edino restore... kar pa je ponavadi povezano s tem, da se namesti zadnja verzija ... Razen, ce imas shranjene SHSH datoteke, potem pa lahko naredis tudi svez restore na kaksno od prejsnjih verzij (recimo na 4.0.1, ki se jo se da jailbreakat... Moras pa prej dodat preusmeritev na Saurikov streznik. Tocen postopek najdes na raznih portalih (recimo www.mojapple.net,...)