prehod v polni s.p., iz normiranih v dejanske str.

clarity

Pripravnik
5. dec 2007
72
0
6
Pozdravljeni,

imam popoldanski s.p. z normiranimi stroski, sedaj pa bom prekinil zaposlitev ter presel v polni s.p.
Kaj moram tocno narediti za prehod v polni s.p.?

Ob tem bi tudi rad, ce je kaksna moznost, presel na obicajni obracun stroskov. Kolikor sem iskal po netu, se to v tem letu ne da?

Ali bi to bilo mozno, ce bi zaprl s.p. in ga ponovno odprl?

Slisal sem, da bi bilo mozno ce bi dodal se neko dejavnost ki ni povezana s tem kar trenutno pocnem (programiranje), vendar podlage za to ne najdem v nobenem zakonu.

Ce mi kdo lahko pomaga to razjasniti, mu bom zelo hvalezen!

Robert

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik clarity pravi:
Ali bi to bilo mozno, ce bi zaprl s.p. in ga ponovno odprl?

Najbrz bo to najhitrejsi nacin - vprasaj svojo kontrolorko na DURS, ce lahko zamenjas kadarkoli (nazaj potem ne gre vec, oziroma vsaj ne tako preprosto).

Kje bos pri programiranju nasel toliko stroskov, da se ti bo zadeva pokrila dolgorocno (vec kot 25%) ?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Jaz sem to naredil s 1.2.2010. Na davčni mi ni bilo treba nič urejati, rekli so samo da naj o tem obvestim računovodjo, da mi spremeni zneske nadomestil in konto številke. Edino kar sem moral sam urediti, je ZZZS. Od firme kjer sem bil zapsolen sem dobil papir, da so me odjavili na ZZZS, s tem papirjem sem si pa uredil zavarovanje na s.p.

clarity

Pripravnik
5. dec 2007
72
0
6
No, sem dobil pisno iz DURSa da se ne da zamenjat.
frown-1.gif
tudi ce zaprem in odprem s.p. Ehh, ja...

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Počakaj do konec leta in potem zamenjaj način normirani/dejanski stroški.

Se pravi če zapreš in še enkrat odpreš tudi ne gre? Banda! Samo malo, to bi se pa moglo dat naredit, ker ko na novo registriraš npr. preko eVem moraš določit kako boš vodil stroške. Po mojem se z zaprtjem in ponovnim odprtjem to da naredit. Pozanimaj se še kje.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Ni vse tako lahko kot misliš....zapreš s.p. naslednji dan odpreš s.p. in štartaš z "nule".
Če bi bilo tako, verjemi, da bi marsikateri zasebnik, ki je v najvišjem razredu za prispevke enostavno za en dan zaprl s.p., nasledji dan odprl s.p. in kot "začetnik" plačeval prispevke od minimalne plače.

p.s. saj je dosti lukenj v zakonodaji skozi katere se izmuznejo razni tajkuni ampak še vseeno pa zakonodaja ni ena sama luknja in obstojajo določene omejitve.