prehod na Telemach - digitalno

mjanez

Zelenc'
29. dec 2009
23
0
1
Pozdravljeni,
malo sem bral sorodne teme in imam vprašanje:
Naročen sem na Telemach analogno. Prešel bi na digitalno naročnino pa ne maram dodatnega set top boxa, se pravi daljinca.
Televizor je SONY KDL40D3500 (MPEG 2).
Sedaj lahko gledam nekatere digitalne programe (Finska ali Slovaška), vendar ni noben HD (tudi SLO1 ne vidim slike).
Ali lahko z dodatnim modulom (CONAX) + naročnina digitalna to rešim oz. kako drugače?

Hvala

Jarovit

Pripravnik
7. sep 2007
105
1
18
Za sprejem Telemachove digitalne TV potrebuješ sprejemnik DBV C z MPEG 4 kodiranjem. Ker ta v tvojem TVju ni vgrajen samo z CONAX modulom ne rešiš nič. Potrebuješ zunanji DBV C sprejemnik z MPEG 4 kodiranjem. Za sprejem HD programov pa je potreben HD DBV C.
Pomeni, da brez dodatnega daljinca ne gre.

mjanez

Zelenc'
29. dec 2009
23
0
1
Digitalno TV lahko normalno gledam že sedaj (razen zaklenjenih programov). Za zaklenjene bi potrboval Telemachovo kartico (mislim da dobim z naročnino na digitalni paket) in CONAX modul kamor jo vtaknem.
Naslednja zgodba so HD programi. Televizor je FullHD.
JAnez

Jarovit

Pripravnik
7. sep 2007
105
1
18
Močno dvomim, da sprejemaš Telemachove digitalne pograme brez dodatnega zunanjega sprejemnika, ker ima tvoj TV vgrajen DBV T MPEG 2 sprejemnik. Mislim, da ti sprejemaš Telemachovo analogno shemo. Zaradi tega njegovih HD programov tudi ne vidiš saj za enkrat še niso zaklenjeni.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
DVB !
smile-1.gif

mjanez

Zelenc'
29. dec 2009
23
0
1
Res je DVB (tipkarska napaka, mislim, da je bilo veeno razumljivo).
Še enkrat: TV ima vgrajen DVB-T in DVB-C MPEG 2 sprejemnik/dekoder.
Sprejemam in vidim analogne kanale IN digitalne. Tudi EPG deluje.
Zanima me še glede HD kanalov kot sem napisal zgoraj.
LP
Janez

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Eni so te dni omenjali dodatne MPEG4 kartice, za vtaknit v TV. Poglej, je v eni od štirih zadnjih temah tule.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Obstajajo mpeg4 dekoderji, ki jih lahko v takneš v CI slot. Vendar imajo določeni TVji z njim probleme. Če pa uporabiš to kartico pa ne moreš uporabiti conax modula za gledanje zaklenjenih kanalov. Ko bodo zaklenili HD kanale, jih spet ne boš mogel gledati.