"Pregreta" Nokia

19. jul 2007
2.890
1.605
113
Nokia 6120c

Zaradi tezav z firmwarem je prislo do pregretja telefona - telefon se je polnil z originalnem polnilcem, vendar se je vse skupaj segrelo - telefon ni bil vroč, vendar precej topel.

Rezultat - telefon se sedaj iznenada sam ugasne, ko ga prizgem nazaj dela normalno, baterija se normalno napolni in normalno sprazni.

Kaj je vzrok ugasanja ? (unicena baterija ???, pregretje vezja).

A lahko kaj sam naredim s telefonom (ga dam skupaj z baterijo za dva dni v hladilnik (8 °C), zmrzovalnik ( - 18 °C)).

Po moje nima smisla dajat na servis, zato me zanimajo samo do it yourself metode.

Hvala.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem imel omenjen aparat kot službeni. 2 meseca je deloval normalno, potem pa se je baterija med polnjenjem začela obupno pregrevati. Telefon je bil zelo vroč. Za vzrok tega pa ne vem, ker sem dal odpoved in sem telefon vrnil. Verjetno so ga poslali na teleray.

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
To je baterija po moje, ker jaz sem mel isti problem na N70. Pa sem pol nekaj gledo po netu in je bilo nekaj v zvezi z enimi modeli baterij, ki so jih delali neki japonci ali kaj že (pa se je cela serija teh baterij pregrevala)... ne spomnim se točno več kako, ker je že ene 2 leti nazaj, no pol sem pa jaz nesel mobitel na Teleray in so mi zastonj dali drugo baterijo. Nevem če to še vela ali ne?? Malo se pozanimaj na Telerayu ali pa na uradni strani od Nokie.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.613
10.904
113
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Jaz sem imel omenjen aparat kot službeni. 2 meseca je deloval normalno, potem pa se je baterija med polnjenjem začela obupno pregrevati. Telefon je bil zelo vroč. Za vzrok tega pa ne vem, ker sem dal odpoved in sem telefon vrnil. Verjetno so ga poslali na teleray.

Zaradi telefona?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:

Zaradi telefona?

Ja
evil.gif

Ma ne zarad telefona no...

Nazadnje urejeno: