pregradna mreža za enoprostorca, dostavno vozilo

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Imam enoprostorca iz PSA koncerna, zadeva mi solidno služi ker pa je na firmo sem razmišljal da bi ga ob naslednji registraciji homologiral na dostavno vozilo. Tako je za firmo veliko bolj ugodno ker si lahko odbijam ves DDV od nafte, gum, servisov, registracije. Itak ga imam uglavnem za robo vozit. Zdej me pa zanima če ima kdo s tem kakšne izkušnje.
Mislim, da rabim:
-pregradno mrežo za prtljažnik ( a kdo ve kdo mi to izdela oziroma kje se kupi, ali pa mi samo posodi za homologacijo)
-biper za rikverc
-gasilski aparat
-zadnje šipe (to pa nevem a jih lahko sam prelepim ali pa morem dat gor pleh)

igi

Guru
13. okt 2007
5.578
1.170
113
Celje
- Pregradna mreža mora biti privijačena na avto z vijaki, ki se ne dajo odvijačiti (na koncu ko ga privijačiš, odtrgaš glavo)
- Zadnja stekla morajo ven in notri obvezno pleh

Pa enoprostorec ne gre vsak. Vsaj jst nisem nič pametnega našel, ko sem zase kupoval. Grejo razni kangooji, berlingi... ne gre pa recimo scenic, Smax...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
S predelavami se ukvarjajo firme, ki ti zadevo kompletno predelajo, tako, kot to zahteva zakon in potem tudi uredijo homologacijo.

Poglej si na: http://www.predelave-vozil.si/

Kakšno leto nazaj so malo omejili te predelave, pred tem se je pa dalo res vse sorte predelati v tovorno vozilo s podaljšano kabino - Nisana Pathfinder, Renault Scenic,....

Načeloma se lahko predela vsak avto, problem pa je, da bo po predelavi avto ustrezal pogojem za homologacijo in posledično da boš lahko odbil DDV.

@dufus: kdaj ste kupili oz. predelali avto?

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
@dufus: kdaj ste kupili oz. predelali avto?

december 2008, ce se ne motim.
so pa vse uredili pri trgovcu, mi smo avto le okoli 2 meseca dlje cakali zaradi tega.

mrezo pa res lahko vrzes ven potem ja.. ampak je prinetana pa gre malo tezje, navadn izvijac ne bo dovolj:)