Pregled celotnega telesa?

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Nekako človeka ob vsakdanjih zgodbicah kako je nekoga pobralo v 1 mescu bla bla pomisli na vse. Obstaja kje kakšen pregled kjer nekako pregledajo "celo" telo. Se pravi, če so kakšne spremembe v telesu, razne tvorbe ipd.?

Lp

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Koliko pa okvirno stane MRI za celo telo? Da bi imel kakšen tehten razlog ravno ne, res pa toliko hitreje simptome povežem s čim
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Odvisno kaj definiraš celo telo ker pri nas sploh ni možno vsega slikat. Večinoma pa so preiskave po 300€ za eno slikanje. Celo telo ......nope pejt rajš na Bled

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.278
113
za šankom
cca 500€.jaz na tvojem mestu brez vzroka ne bi delal panike.konec koncev je lahko jutri na MRIju vse bp čez 12 mesecev pa si lahko v večnih loviščih

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kaj pa to, ko predvsem za raka govorijo, da se ga načeloma da čisto lepo pozdraviti, če se ga odkrije pravi čas. Pri recimo pljučnem raku, pa je ravno problem v tem, ker je veliko časa razvoja bolezni vse OK, potem pa pride v stanje ko je že fajn kriza in šele takrat človek opazi simptone.
Verjetno so tudi druge oblike rakov podobno zahrbtne in bi se jih dalo odkriti s kakšnim "celovitim" pregledom, ali se motim?

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Za debelo črevo kolonoskopija. Je pa državni program, kjer povabijo vse med 50 in 69 letom na preventivni pregled. Ker sem sam bolj rizičen za ta rak, so mi priporočali, da grem prvič na pregled pri 40-ih.

http://www.program-svit.si/

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
so stvari ki jih z nobenim pregledom nebos preveniral. taksne osnovne preventivne preglede pa lahko naredis na dc-bled.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
brez da bi imel kak tehten vzrok pa jaz ne bi delal neke panike.

Rak v familiji......pač tud jaz mam namen it preventivno

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.278
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
brez da bi imel kak tehten vzrok pa jaz ne bi delal neke panike.

Rak v familiji......pač tud jaz mam namen it preventivno

kot sem rekel na pregledu je lahko vse bp pa te vseeno lahko stisne v manj kot pol leta

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Dosti narediš že, če greš na pregled krvi 1x na leto - hemogram, jetrni funkcijski testi, tumorski označevalci...
Če se kaj resnega dogaja v telesu, se bo skoraj zagotovo tu zaznalo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kaj ste napadli človeka
smile-1.gif
Če ga je "strah" naj pač gre na pregled bo vsaj pomirjen če ne drugega. Drugače pa je res težko predvideti kakšne bolezni, ni malo primerov ko gre oseba domov od zdravnika in čez par ur umre (sicer ne zaradi raka pa vseeno).

Nekateri mečejo denar stran za avto, nekateri za pijačo, cigarete, nekateri pa pač za zdravniški pregled, so what. Vsakomur svoje
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kaj pa DNK testi? Ti bi naj dokaj zanesljivo človeku "napovedali" kaj ga čaka in se lahko potem s preventivo dela proti temu...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Zaenkrat DNK bolj kot ne en drek poznamo. Tako da razen določenih res specifičnih zadev, se trenutno še ne da kaj dosti pogrunatati iz nje.
Čez 10+ let bo pa malo drugače

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Za debelo črevo kolonoskopija. Je pa državni program, kjer povabijo vse med 50 in 69 letom na preventivni pregled. Ker sem sam bolj rizičen za ta rak, so mi priporočali, da grem prvič na pregled pri 40-ih.

Kaj je to tolk popularna bolezen da je kr drzavni program? Rizicen za rak si zakaj, ker imas koga od starsev s tem problemom?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:

Kaj je to tolk popularna bolezen da je kr drzavni program? Rizicen za rak si zakaj, ker imas koga od starsev s tem problemom?
Ni tok popularna, je pa test enostaven, zato se ga izvaja. Brez testa se morebitna bolezen odkrije prepozno.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:

Ja, problematičen je. Tako pri moških, kot pri ženskah. Preiskava je dokaj enostavna (predvsem začetni izbor z hematestom blata). Družinska nagnjenost je tudi eden izmed dejavnikov, ni pa pogoj. Kaj več pa lahko prebereš na spletni strani:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mač clarus.

drgač pa predlagam

k zdravniku, test kri voda, potem pa samoplačniško še anti rak test krvi. k ti doktarca reče, da je kri povsme bp,m je to to, če ne še kak test krvi.