Pregled-æiščenje zračnikov?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
V nabiralnikom sem dobil obvestilo, da bodo "dimnikarji" čistili prezračevalne naprave.
Ker tega v preteklih dveh letih ni bilo me sedaj nekaj zanima:

1. Je to obvezno - kot letno čiščenje dimnikov?
2. Koliko to stane?
3. Od kdaj se to izvaja?
Sem bil prav vesel da nimam dimnika v flatu in tako nekaj 10 evrov manjši letni strošek,s edaj pa to. Na vsak način bi radi nekaj denarja od lastnikov.

Vsa zgornja vprašanja bom poslal tudi upravniku in izvajalcu "Eko dimnik d.o.o."
confused-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
to sr...pri nas opravljao vsako leto..zakaj, kako, od kje...pojma nimam.

vem samo da nekaj drgnejo po prezračevalnih jaških (ne dimnikih) ter pustijo za samo tak račun da te sezuje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Čakam odgovor SPL, ob priliki se spravim še na telefon z vprašanjem (izvajalec ne premore spletne strani oziroma email naslova.)

Druge stvari se mi zdijo neprimerno bolj pomembne za "kontrolo" (napetost v vtičnicah, test vodovodne napeljave (izlivi vode), kot pa čiščenje zračnikov.

Jaz jih sicer lani in predlani nisem zasledil, lahko pa da sem jih spregeldal. Letos me ne bo doma v času njihovega obiska....;)
Nikjer v obvestilu se niso sklicevali na kak odlok ali kaj podobnega.(kot na primer pri dimnikih). Samo na to da imajo "koncesijo" za čiščenje zračnikov.
Čakam na koncesionarja ki bo meril magnetno polje (dormeo), negativne silnice i n polja....koncesionarja za "vedeževanje".
Uf sem se spomnil: spl mi je pred emseci napisal da ni pristojen za reševanje problematike faraonk. Najbrž tudi za to ne bo. Pa se mi zdijo faraonke večji problem kot pa zračniki(naj na vrhu odstranijo morebitno gnezdo od štorklje, v stanovanje pa jih ne spustim.) Faraonke pa mi "požrejo" vse kar pustim na "odprtem"
Jebem jim kriterije za "kvaliteto" življenja

V uradnem listu sicer piše o pregledu zračnikov ampak sankcij pa ni napisanih (kje so napisane, ker jih za dimnike tudi ni napisanih)
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
A ni tako, da če ima izvajalec koncesijo, del stroška pljune občina? Če pač ne izbereš koncesionarja, boš plačal več.