Predplačniške številke in telefoni

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Zanima me, kakšna je dejansko možnost, da se izsledi uporabnika predplačniške številke?

Ne gre za nadlegovanje ali kaj podobnega, zanima me zase. Brala sem namreč da imajo v tujini nekateri operaterji nastavljeno tako, da se lahko izsledi predplačniško številko, spet kakšen drug operater pa je težje izsledljiv. Je kaj podobnega pri nas že mogoče?

Predplačniške pakete imajo Tušmobil (najcenejša simka 5eur, z naloženimi 5eur), Simobil, Mobitel (nekateri paketi s telefonom imajo naloženih že 20eur gor), Debitel, Izimobil...

Če se kupi rabljen telefon prek Bolhe, koliko je možnosti da se ga lahko izsledi kje se nahaja oziroma s katero simko se uporablja? Je za "popolno kritje" bolje kupiti še nov telefon in novo sim, potem pa vse skupaj vreči proč?

Hvala za ideje
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Možnosti so za izsleditev preko triangulacije baznih postaj, nakupov kartic za dobroimetje itd. ... jasno vse to lahko dela samo pooblaščena organizacija preko "uradnega" naloga.

Z večjim kriminalnim dejanjem kot se ukvarjaš več možnosti je da si vzamejo čas in te izsledijo, če pa govorimo o ljubosumnem možu/ženi potem je pa ta opcija nemogoča. Se je pa potem za bat uporabe smartphonov ipd. ter nekateri namenskih aplikacij!
evil.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Hahahaha, ja tista aplikacija da dobivas vse smse ki jih dobi partner - hkrati kot partner, je sploh zanimiva :D v bistvu odkar so smartphonei na trziscu, mora clovek res imet dva telefona za vsaj malo zasebnosti...

Drugace pa ja, se mi je zdelo da se mora izsledit tudi taksen primer...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če je velik interes, te izsledijo tudi s pomočjo IMEI številke telefona. Najvarneje je predplačniška kartica in telefon, oboje za enkratno uporabo.
wink-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
V tujini (nekatere drzave) moras tudi za nakup predplacniske sim kartice predloziti dokument.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če pokradejo milijone, potem ni problema, saj niso več kriminalci temveč uspešni podjetniki.
evil.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
to bi biloedino prav tudi pri nas,..
b

Absolutno.

In tudi SIM ne velja 300 dni ampak pregori v dobrih 2 mescih, tako da ko gre stevilka naprej v obtok in se spet "registrira/identificira" ob naslednjem nakupu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sim je sim, telefon je telefon.
kje si kupla nema veze.
razlika med predplačniško ali naročniško je "ena kljukica" pri operaterju.
tehnologija je ista.
tko da za izsledit lokacijo ni nobene razlike.

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
V neki reviji, Moj Mikro ali Monitor so navodila kako lahko brskaš po drugih mobijih z androidom. Sem jo kupil z namenom, da vidim kako to gre, ne pa da bi to delal, imam kaj bolj pametnega za počet.