predlog za star dizel karavan

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.699
11.252
113
znanec imel 2.0 turbo 166ko... odlična, dokler je delala, drugače pa bil vsake 2 meseca na servisu, to so bili "zlati" časi alfe.
Yes, Alfa se ti včasih ne bo pustila pobožat, ampak ko se ti pa bo, rrrr. Novodobna Giulia z navitim 200+ konjskim dizlom je pa če hočeš pridna mucka, lohk je pa zver. Pa nekak dela, ni tako kot stare 166tke. Daleč od tega pa, da je avto brez duše, kar za Kio Ceed ne morem rečt, pa čeprav kresne v 99,999% primerov.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.936
6.990
113
Skoraj popolno - pocinkana karoserija.
Maš ti neke predsodke vidim.
Ko boš fasal kamenčke od soli ter avto pozimi spodaj nič pral (celinski del Slo, ne Obala), bo tudi rjavel, pocinkan ali ne.

Tu pomaga samo kakšna Chevrolet Corvette, ki je iz karbona oz. umetnih mas kot jadrnice.

Recimo Mazde in Seati do 2010 rjavijo zelo.

Reno megane 1.6 benc karavan niti ne.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.843
5.193
113
Ko boš fasal kamenčke od soli ter avto pozimi spodaj nič pral (celinski del Slo, ne Obala), bo tudi rjavel, pocinkan ali ne.

Tu pomaga samo kakšna Chevrolet Corvette, ki je iz karbona oz. umetnih mas kot jadrnice.

Recimo Mazde in Seati do 2010 rjavijo zelo.

Reno megane 1.6 benc karavan niti ne.
Ja sami stručkoti!
Moj po 13 letih brez pikice rje, vprašaj kalbo za njegovega.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.699
11.252
113
Zadnji avto v moji lasti, k je mel težave z rjavenjem je bil Yugo 55. Kasneje noben drug, pa sem mel v 26 letih odkar je šel yugo v Bosno pri hiši 4 Fiate, in 4 Citre. Če s čim, z rjo ni blo težav, pa niso bli ne novi ne redno prani. Svaku sta pa v tem času dve škodi dobesedno razpadli, Polo tudi, s Passati ima pa tudi redno težave z rjo, pa jih definitivno bolj redno pere od mene.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.936
6.990
113
Reno clio 1.2 1996 od starejšega gospoda, prvi lastnik in samo on ga je vozil, 130k km, vedno v garaži ko ni bil vožen, letos je šel v razgradnjo, pragovi gnili, vulkanizer je moral menjavo gum opraviti zelo hitro.

..svoje cajte kot mulo imel prilko voznje v 166/3.0 pa tunana v Zg .
Nepozabno
to je bolš kt seks...6 cilindrov dvojni vžig, ni da ni, če bog da ima še zeleno šritiperesno deteljico, tako kt jo Herta lima na izdelke. Uglavnm če bi mi leta 40 ostali pod Italijo bi to dans meli doma, na dosegu roke, ne pa tistih zgonjenih nemških jajc in njihovih drvarnc

quadrofoglio pa potrže tud asfalt s ceste ne sam gat