Predčasna prekinitev pogodbe - Simobil internet

Stinger

Zelenc'
13. maj 2010
13
0
1
Pred dobrim letom sem naročil Simobilov unlimited internet in sem bil kar zadovoljen kako je vse skupaj delalo. Potem pa so nam postavili to omejitev 20GB in od takrat sem v dveh mesecih to cifro prekoračil, zdaj pa nenormalno pazim, da se to ne bi zgodilo, kar pomeni, da sam sebi omejujem porabo (nič več fuzbala preko 24ur, ...) in posledično je moja uporabniška izkušnja precej oslabljena - to zame ni to, kar sem podpisal, to ni unlimited.

Vezal sem se sicer za 2 leti, zdaj pa resno razmišljam o prekinitvi pogodbe. Bom deležen kakih penalov, kakega doplačila za razliko do konca uradne pogodbe?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Saj ti ne začnejo zaračunavati po 20GB. Samo počasneje ti net potem vleče. Vseeno je to povprečno skoraj 1GB/dan.

Citat:
zdaj pa nenormalno pazim, da se to ne bi zgodilo
Ne rabiš se pa sam omejevati, saj omejitev sama nastopi. Itak ni neka groza, če lahko browsaš z ISDN hitrostjo.

Stinger

Zelenc'
13. maj 2010
13
0
1
Ne razumeš. Vem, da ne zaračunavajo dodatno, omejujem pa porabo ves mesec, da ne bi zadnjo 1/3 meseca surfal z ISDN hitrostjo o kateri ni blo nobenega govora ob podpisu.

Nismo leta 1998, da bi človek zadovoljno surfal z ISDN
tongue-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
OK, pa prekini. Ampak par takih uporabnikov, kot ti, se obesi na BTS, pa vsem deluje z ISDN hitrostjo ali slabše.

Nasvet: vzemi kabel ali brezžični kabel.

Stinger

Zelenc'
13. maj 2010
13
0
1
W: Saj to nameravam. Ko sem podpisoval pogodbo tega še ni blo, mi pa je tudi pasala mobilnost skupaj z zadovoljivo hitrostjo.

Alkoholik: mislim, da je seaj ob podpisu jasna ta omejitev, pri meni pa tega še ni blo.

Ampak vprašanje ostaja - sem jim kaj dolžan, če prekinem?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če so naknadno spremenili pogoje je vprašanje.
- če piše v pogodbi, da so "Splošni pogoji" del pogodbe, in so to omejitev dali v nove "Splošne pogoje" (in v pogodbi piše, da se "Splošni pogoji" lahko spremenijo), pol ne moreš. Edino, če se javiš v roku (ne vem, okoli dva tedna je) po nastopu spremembe.
- če ni v pogodbi/pogojih, pa bi morali it brez težav

Natančno preberi pogodbo, najbolje imeti zraven nekoga, ki se spozna. Ali pa probaš vprašat za nasvet ZPS ali UVP. (čeprav včasih vzamejo čas, ali pa dajo zelo splošen odgovor, beri: neuporaben odgovor)

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Ob spremembi pogojev je bil enomesečni rok v katerem si lahko paket prekinil brezplačno.
kasnejše prekinitve so povezane s pogodbeno kaznijo.

l.p. b

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Ob spremembi pogojev je bil enomesečni rok v katerem si lahko paket prekinil brezplačno.

l.p. b

Je enomesečni rok odpovedi zaradi spremembe vsebine pogodbe del te pogodbe, splošnih uzanc ali
pravilo, ki si ga je po svoji volji izmislil operater?

lp

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:

l.p. b

Je enomesečni rok odpovedi zaradi spremembe vsebine pogodbe del te pogodbe, splošnih uzanc ali
pravilo, ki si ga je po svoji volji izmislil operater?

lp

Najverjetneje so si to sami izmislili, zdaj pa čakajo, da jih bodo napadli odvetniki.
bonk.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Ja to veljalo pred veljajo preden so ti novi pogoji stopili v veljavo da če se nisi strinjal s novi pogoji si lahko prekinil brez penalov to pomeni 30 dni pred uveljavo novih pogojeve...