Preckanje obcin

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Vceraj zanalasc nisem pisal. Danes se zmeraj ne razumem. Zivim okolica Cerkelj na gorenjskem, ne smem v ljubljano po fasungo, ampak glej ga zlomka, vceraj pod krvavcem na sprehodu v pol ure nastejem 5 ceskih in slovaskih tablic na avtomobilih, dve romunski, tri hrvaske?! celjskih, postonjskih in ostalih niti ne omenjam, ker morda je kdo res kupil gor avto in ga pripeljal na gorenjsko ampak cudno no.
Vem, da sem fuk.njen ampak v cemu je fora, ce ima kdo razlago?

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
V kamniski bistrici po besedah kolega isto, vse zabasano, petina tujih tablic.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.125
113
Eh saj v Avstrijo si tudi lahko šel včeraj na kostanje in mošt na Štajersko vinsko cesto, pred tem pa še na kosilo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Vceraj zanalasc nisem pisal. Danes se zmeraj ne razumem. Zivim okolica Cerkelj na gorenjskem, ne smem v ljubljano po fasungo, ampak glej ga zlomka, vceraj pod krvavcem na sprehodu v pol ure nastejem 5 ceskih in slovaskih tablic na avtomobilih, dve romunski, tri hrvaske?! celjskih, postonjskih in ostalih niti ne omenjam, ker morda je kdo res kupil gor avto in ga pripeljal na gorenjsko ampak cudno no.

brigaj se zase, pa bo bolje.

štejete te tablice k gestapo žide.

Če ti napišem, so obnavljali gondolo. Čehi in Slovaki so prišli kot izvajalci, romuni so njihovi delavci, hrvati so prišli pogledat kako se dela, ker razmišljajo, da bi tud sami kupili tako gondolo. Celjske, postonjske in novomeške so pa od fantov ki delajo kot osebje na Krvavcu. Sicer vsi kleni gorenjci, ampak so le avte kupili v štajerski in primorski regiji.

Bo sedaj dan lepši?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Z levim očesom sem včeraj ujel dnevnik (RTV SLO) in so spet zgroženi poročali z Obale, koliko "tujcev" je parkiranih. Razumel sem, da javna RTV prosi vlado, da naj nas bolj zapre, da bodo potem lahko pizdili nad ukrepi. Zraven še neki avstrijski turisti, ki so jamrali, kako so pri nas ukrepi bolj mili kot pri njih. P...a, domov naj gredo.
Jaz pa študiram, komu bom plačal, da bo naredil pri mami par stvari, ker načeloma lahko grem tja samo sam, mora pa biti več rok ...

P. S.: Ko se zaprejo še hoteli, pa bodo na plano junaško stopili župani turističnih občin, da to pa res ne gre, da bi kdo hodil po njihovih znamenitostih in pri tem ne bi mogel nič zapraviti ... Torej, zapret ljudstvo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Z levim očesom sem včeraj ujel dnevnik (RTV SLO) in so spet zgroženi poročali z Obale, koliko "tujcev" je parkiranih. Razumel sem, da javna RTV prosi vlado, da naj nas bolj zapre, da bodo potem lahko pizdili nad ukrepi. Zraven še neki avstrijski turisti, ki so jamrali, kako so pri nas ukrepi bolj mili kot pri njih. P...a, domov naj gredo.
Jaz pa študiram, komu bom plačal, da bo naredil pri mami par stvari, ker načeloma lahko grem tja samo sam, mora pa biti več rok ...

P. S.: Ko se zaprejo še hoteli, pa bodo na plano junaško stopili župani turističnih občin, da to pa res ne gre, da bi kdo hodil po njihovih znamenitostih in pri tem ne bi mogel nič zapraviti ... Torej, zapret ljudstvo.
Imaš boljšo delujočo rešitev?

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28

Odlok govori o tistih s stalnim in začasnim prebivališčem, tako da za tuje turiste ne velja. Čehi, Hrvati, Romuni ipd., ki so pri nas na dopustu, lahko potujejo po celotni Sloveniji.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
brigaj se zase, pa bo bolje.

štejete te tablice k gestapo žide.

Če ti napišem, so obnavljali gondolo. Čehi in Slovaki so prišli kot izvajalci, romuni so njihovi delavci, hrvati so prišli pogledat kako se dela, ker razmišljajo, da bi tud sami kupili tako gondolo. Celjske, postonjske in novomeške so pa od fantov ki delajo kot osebje na Krvavcu. Sicer vsi kleni gorenjci, ampak so le avte kupili v štajerski in primorski regiji.

Bo sedaj dan lepši?

Treba je nad nekom frustracijo sprostit, če princ ne more v LJ po fasngo, ker cerkljanski štirje merkatorji in 38 kranjskih tušev, šparov, hoferjev, lidlov in slog imajo samo 870 jogurtov, 443 sirov in 530 salam, skratka totalno premalo izbire, prepoceni in prekmečko. Tako da, s sosedi in žlahto je že skregan, pajkičarjem je že zjutraj vsem potrobil in potalal fakiče, gremo v četnjo za nekranjskimi tablicami.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Treba je nad nekom frustracijo sprostit, če princ ne more v LJ po fasngo, ker cerkljanski štirje merkatorji in 38 kranjskih tušev, šparov, hoferjev, lidlov in slog imajo samo 870 jogurtov, 443 sirov in 530 salam, skratka totalno premalo izbire, prepoceni in prekmečko. Tako da, s sosedi in žlahto je že skregan, pajkičarjem je že zjutraj vsem potrobil in potalal fakiče, gremo v četnjo za nekranjskimi tablicami.

Taka je ta realnost, tistih ki v življenju predvsem vajeni sodit druge...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Odpiralcu. Saj čist prav razmišljaš.
Kje je smisel da zapirajo občinske meje če se potem folk prosto druži v drugih občinah.
Zdaj če zaprejo še trgovske centre in bo lepo vreme.

A eni prav čakate da bo 3 stopnja ?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Evo se javim: včeraj sem bil v Portorožu, parkiran 15 minut pred hotelom v centru, da sem nazaj v MB "evakuiral" mamo in njeno sestrično po enotedenski boniadi (z doplačilom seveda). Mati pravi, da je hotel še kar poln in večinoma sem ujel "Štajerske in Prekmurske" tablice.
Na celi AC pa samo nazaj grede DARS na Lopati čekiral vinjete - pa tako lepo sem sprintal rezervacije, da upravičim svojo pot.

Mimogrede, kaj si pripravit, da upravičiš kontroli pot na ogled vozila na drugi strani SLO?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
:aplauz: :aplauz: :aplauz: In ti misliš, da so tako naivni?

Saj si lahko napišem službeno pot, ampak vseeno me zanimajo ideje. ;)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Imaš boljšo delujočo rešitev?
Ne, ker preprosto navodilo: ne druži se s tistimi izven tvojega gospodinjstva na Balkanu zaleže 0,0001 %.
Omejitev gibanja ima seveda dokaj dober stranski učinek na privatna zbiranja, ki jih ne dovolimo nadzorovati. Pa tudi, če bi jih nadzorovali, kdo bi jih v resnici lahko nadzoroval? Toliko kadra nimamo, tudi če zaposlimo na vrat na nos 1000 "redarjev".
Torej "zdravilo", ki bolj po naključju nekaj pomaga.
Ne verjamem pa, da je strašna katastrofa, če se po naši obali zunaj v soncu sprehaja par 100 "turistov" iz ostale Slovenije.

Bojim se, da se nam bodo ti valovi ponavljali po vsaki sprostitvi ukrepov. Dokler ne bo virus "obupal" (mutiral, da ga bomo še bolj veseli in z manj posledicami prenašali) ali pa bomo imeli preprost test, ki bi funkcioniral od trenutka kužnosti naprej ali pa bo učinkovito cepivo. Najbolj verjetno se mi zdi prvo.
Trenutno se ljudje lahko poročijo v dvoje na upravni enoti. Vem, da ta teden pri nas poročijo vsaj tri pare. Ko se bodo gostinske dejavnosti spet sprostile, pa bo večina njih naredila party. In virus bo spet zaokrožil kot v poletno-jesenskem ciklu. V resnici je ta čas krivičen do ljudi, ki imajo osebne prelomnice in bi to radi praznovali z drugimi. Jaz, ki tega nimam na zalogi, jim težko kaj očitam. Planirali so leto ali več, sedaj pa ne gre skozi.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
Kako naj pa človek ve, kdaj se pripelje iz ene v drugo (statistično) regijo, če ob cesti ni prometnih znakov, ki bi označevali regije?

Js sm vedno mislil, da je Kamnik na Gorenjskem, zdej pa vidim da ni, kje na cesti je pa meja pa tudi ne vem????

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Kako naj pa človek ve, kdaj se pripelje iz ene v drugo (statistično) regijo, če ob cesti ni prometnih znakov, ki bi označevali regije?

Js sm vedno mislil, da je Kamnik na Gorenjskem, zdej pa vidim da ni, kje na cesti je pa meja pa tudi ne vem????

A si razširil rajon? Prejšnjo rundo te je rajcala soseda čez cesto, zdej maš pa že eno iz Kamnika?
Dobr si, ni kej. :zmaga:

• Všeč mi je
Reactions: mirsi