Precej čuden problemček (wifi signal)

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Pozdravljeni,

situacija je sledeča. Na sliki sta označena 2 stacionarna kompa, komp 1 in komp 2, ter wifi router. Problem je v tem, da komp2 nikakor ne more uloviti dobrega signala!

Dejstva:
Komp 1 ima TP-link usb wifi modul, povezava je solidna.
Po celem stanovanju (oz kar celi bajti) wifi napravice lovijo dosti signala, da internet deluje.
Na kompu 2 (par let star stacionarec, frišno formatiran, xp sp3) pa sem poskušal naslednje stvari:

1. vgradil PCI wifi kartico TP-Link, najprej je nekaj časa delalo z najnižjim možnim signalom (tam okoli 10%), nato pa se ni hotelo več povezat in sem jo vrgel proč (stupid)
2. "vgradil" usb wifi modul Canyon, stvar se je od časa od časa povezala z routerjem, vendar je povezava stalno padala
3. vrnil Canyona in vzel PCI wifi kartico Tenda, zgodba se je ponovila kot pri točki 1. (le da je nisem vrgel stran
smile-1.gif
)

Torej na sliki lahko vidite, da bi morala povezava delati ko šus. Prenosniki, mobiteli na mestu kompa2 delujejo BP (wifi)!

Jaz si ne znam več razlagat, prosim pomagajte
smile-1.gif

761704-wtf.jpg

Priponke

• 761704-wtf.jpg
    761704-wtf.jpg
    22,7 KB · Ogledi: 248

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če komp neseš k routerju (da sta recimo meter narazen) dela?

Vse skupaj zgleda kot da ni dovolj dober signal, ampak zakaj bi potem na tistem mestu druge naprave delovale bp?

Jaz sem pri maminem kompu tudi imel probleme s signalom, pa sta router in komp 5 m narazen, vmes pa je samo ena omara. Sem kupil Canyonovo kartico, ki ima anteno na kablu, dal anteno na vrh monitorja in samo na tistem mestu je super signal, kak daš anteno kamorkoli drugam piše very low in nič ne dela
tongue-1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Sem ga poskusil postaviti 2m stran od routerja in čez zaprta vrata lovi 85%.
confused-1.gif

Si bom sposodil "močnejšo" anteno, da vidim ...

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Nekaj moti signal poleg kompa2, kakšna mikrovalovka, kak nov kos hardvera, neki pač.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.453
9.744
113
EU
Nisi narisal položaje radiatorjev in cevi centralne.
Je zraven kakšna florescentna žarnica ?

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Mi je uspelo z dodatno anteno na kablu. Signal je sedaj zadovoljiv. Hvala vsem
smile-1.gif